Hogere omzet detailhandel

Vrijdag 29 december 2023

De Nederlandse detailhandel heeft in november 3,2% meer omgezet dan in november 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,8% lager.
Hogere omzet detailhandel
Hogere omzet detailhandel Hogere omzet detailhandel

De omzet van de foodsector groeide met 4,8% en de omzet van de non-foodsector met 0,7%. Online is 0,3% minder omgezet dan een jaar eerder, zo meld het CBS.

 

De omzet van de non-foodwinkels groeide in november 2023 met 0,7%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 2,1% lager dan een jaar eerder.

De drogisterijen en de winkels in consumentenelektronica hebben in november meer omgezet dan in november 2022. Daarentegen hebben de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in meubels en woninginrichting, de kledingwinkels, de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) en de winkels in recreatie-artikelen in november minder omgezet.

 

De online-omzet was in november 0,3% lager dan in november 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 4,6% meer omgezet. De online-omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was echter 6,7% lager.

De online-omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in november 2023 hoger dan in november 2022. De online-omzet van de winkels in overige non-foodartikelen, de winkels in consumentenelektronica en de kledingwinkels was lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, vloerenwinkels, keukenzaken DHZwinkels, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, november, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
Consument iets negatiever
Het vertrouwen van consumenten in Nederland daalde in mei een fractie, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen nam af van -21 in april naar -22 in mei.
lees verder
Burgemeester sluit beddenwinkel
Beddenwinkel Boxspringstudio in Leiden moet van interim-burgemeester Peter van der Velden nog zeker een maand dicht blijven. Voor het pand ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af.
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Floriworld Trade & Event Center
Nes Vastgoed slaat de handen ineen met een (niet genoemde) partner uit de home deco business in de sierteeltsector om het voormalige Floriworld gebouw op het Royal Flora Holland-terrein in Aalsmeer compleet te transformeren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden