Hogere omzet detailhandel

Vrijdag 30 juni 2023

Detailhandel zet 4,6% meer om in mei volgens het CBS. De verkoopvolumes lagen wel een stuk lager.
Hogere omzet detailhandel
Hogere omzet detailhandel Hogere omzet detailhandel

De detailhandel heeft in mei 4,6% meer omgezet dan in mei 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,8% lager. De omzet van de foodsector groeide met 8,4% en de omzet van de non-foodsector met 1,2%. Online is 4,8% meer omgezet dan een jaar eerder.

 

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in mei. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 6,3% hoger dan in mei 2022.

 

De omzet van de non-foodwinkels groeide in mei 2023 met 1,2%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 7,5% lager dan een jaar eerder.

De drogisterijen, de winkels in recreatie-artikelen, de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in consumentenelektronica en de winkels in schoenen en lederwaren hebben in mei meer omgezet dan in mei 2022. Daarentegen hebben de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) en de kledingwinkels in mei minder omgezet.

 

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in mei 8,4% meer omzet behaald dan in mei 2022. Het verkoopvolume was 4,2% lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 9,1% hoger, de omzet van de speciaalzaken was 3,2% hoger.

 

De online omzet was in mei 4,8% hoger dan in mei 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 5,3% meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 4,1% hoger.

 

De online omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen, de winkels in overige non-foodartikelen en de consumentenelektronica lag in mei 2023 hoger dan in mei 2022. De online omzet van en kledingwinkels was lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, mei, #cbs

Gerelateerd nieuws
Partnership Nobel Capital en Comafin
De Comafin Groep, een vooraanstaande franchiseorganisatie in de woninginrichtingsbranche, heeft een samenwerking aangekondigd met Nobel Capital Partners.
lees verder
Groei omzet detailhandel in oktober
De Nederlandse detailhandel zet bijna 5% meer om in oktober, het volume daalt heel licht, zo meldt het CBS.
lees verder
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden