Lot van Hülsta bezegeld

Dinsdag 04 juni 2024

Meubelfabrikant Westfalen Werke in Stadtlohn, voorheen Hülsta, heeft zijn activiteiten begin deze maand gestaakt. Voortzetting is volgens de curator niet mogelijk vanwege gebrek aan economische vooruitzichten.
Lot van Hülsta bezegeld

De afgelopen jaren heeft het personeel bijgedragen aan verschillende reddingsacties. De afgelopen jaren is het bedrijf steeds verder in omvang gekrompen. Volgens Benjamin Pankow van de vakbond IG Metall in Bocholt hebben de collega's daarom een lange beproeving achter de rug.


Alle inspanningen ten spijt zijn ze nu toch hun baan kwijt. Als actuele redenen noemen het management en curatoren de aanzienlijke omzetdalingen. De situatie werd ook verergerd door productieverliezen als gevolg van stormschade. 

 

Hülsta-Werke uit Stadtlohn vroeg het faillissement al aan in oktober 2022. Eind 2023 was het traject afgerond. Een nieuwe investeerder nam vervolgens het bedrijf over, maar vroeg recent ook faillissement aan. Of het merk Hülsta nog terug zal keren is de vraag.Links

www.huelsta.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #failliet, #hulsta, #huelsta

Gerelateerd nieuws
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder
Inflatie blijft 2,7%
Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren in mei 2,7% duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7%.
lees verder
Meer jongeren kopen woning
Verschuiving woningaankopen in Nederland: aandeel ouderen daalt, aandeel jongeren stijgt, zo meldt de ING bank.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden