Rolf Benz 60 jaar

Maandag 03 juni 2024

Wonen in stijl sinds 1964 - Stijlvolle wooncultuur, eersteklas zitcomfort, toonaangevend design, innovatieve functionaliteit en hoogste kwaliteit 'Made in Germany', dat is Rolf Benz sinds 1964.
Rolf Benz 60 jaar
Rolf Benz 60 jaar Rolf Benz 60 jaar Rolf Benz 60 jaar Rolf Benz 60 jaar

In 1964 richtte Rolf Benz zijn eigen onderneming op. Missie: zitmeubilair opnieuw bedenken. Met het eerste model slaagt hij erin een grote slag te slaan. Met Addiform verleent Rolf Benz de moderne tijdgeest expressie en vorm, verandert de kijk- en zitgewoontes volledig en breekt met traditionele meubelopstellingen.

 

De Addiform-elementen zijn flexibel en kunnen tot een individueel woonlandschap worden gecombineerd. De bank zelf is uitklapbaar en kan tot een comfortabele slaapplek worden omgebouwd. Kortom: Addiform overtuigt over de gehele linie – door flexibiliteit, functionaliteit en een moderne helderheid, die zelfs nu nog fascineert.

 

De jaren 70

De jaren 70 van de vorige eeuw worden gekenmerkt door een razendsnelle economische groei. Ook Rolf Benz groeit snel – en is in 1971 voor het eerst met een eigen stand aanwezig op de meubelbeurs van Keulen. Eveneens aanwezig: de donzige zitzakken Siesta en het royale woonlandschap Scenery.

 

De jaren 80

In de jaren 80 zijn we gek van luxe en glamour. Geföhnde en gepermanente kapsels bepalen het straatbeeld. We laten zien wie we zijn en wat we hebben: bijvoorbeeld de bank 3400 in stralend wit dat zich idealiter spiegelt in de witte tegelvloer. Een aantal vrouwen laat zich daarop vastleggen als Alexis Carrington uit de TV-serie Dynasty. Vanaf het midden van de jaren 80 vinden reclameopnames plaats op de meest excentrieke locaties: theaters, kastelen, rotsen aan zee. Onvergetelijk: de enscenering van het model 4500 in Barcelona. In het park Güell communiceert en koketteert het schitterende meubel zelfbewust met de gewelfde vormen van Gaudi. Nog zo'n beeld voor de eeuwigheid: model 6500 op Santorini hoog boven de Egeïsche Zee. In het Museum of Modern Art in New York wordt de 6500 een gerenommeerd expositieobject. Rolf Benz heeft de designklassieker tot op de dag van vandaag in het programma.

 

De jaren 90

Rolf Benz goes international! Ook in het buitenland geniet het Duitse merk een groeiende populariteit en verovert steeds meer woonkamers. Met name onder woonestheten met voorkeur voor design in Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux zijn de stijlvolle en hoogwaardige banken uit het Zwarte Woud zeer populair. Dat de banken van Rolf Benz niet alleen voor de tv maar ook op tv een bijzonder goed figuur slaan, is voor het eerst te zien in de ZDF-uitzending Die rote Couch. Daar zitten de gespreksgasten op een bank uit de collectie Forum 255.

Maar het merk heeft ook talent voor hele grote optredens. Het bewijst levert Thomas Gottschalk met zijn cultshow Wetten das...?. In dit spektakel op zaterdagavond is de beroemdste bank van Duitsland, een speciale uitvoering van het programma Rolf Benz 2000 het centrale punt waar alles om draait. Niet zo gek dus dat Rolf Benz aan het einde van het decennium opklimt tot een van de bekendste merken van Duitsland.

 

De jaren 2000

Tussen 2000 en 2010 weet Rolf Benz zich te vestigen als hét designmerk voor topbanken Made in Germany. Naar aanleiding van de 40e verjaardag wordt het model Dono gepresenteerd. Met zijn heldere, zakelijke uitstraling die gekenmerkt wordt door een gewichtloze lichtheid, wordt Dono de meest succesvolle bank van het decennium. Daarna volgen Plura en Mio, die beide nonchalante luxe in plaats van een massieve status belichamen – en daardoor perfect in het nieuwe tijdperk van loungemeubels passen. Ego, 'de bank op maat', is een eerbetoon aan individualiteit en biedt een ongekende keuze aan vormgevingsmogelijkheden.

Ook de modellen Vida en Onda overtuigen als slim doordachte systeemprogramma's. De modules zijn vrij combineerbaar en kunnen op flexibele wijze aan de meest uiteenlopende woonscenario's worden aangepast. Heldere vormen, ranke lijnen en een ongekende vrijheid in vormgeving.

 

De jaren 2010

Tatoeages en hipsterbaardjes zo ver het oog reikt. Aangevuld met een wereld die steeds digitaler wordt. Ook Rolf Benz slaat nieuwe wegen in. Bijvoorbeeld met het merk Freistil dat een creatieve leefstijl centraal stelt. Eveneens nieuw: de collectie Rolf Benz Contract voor architectonisch veeleisende zakelijke objecten zoals het 25hours Hotel Langstraße (Zürich) of de Lufthansa Business Senator Lounge in London Heathrow.

En omdat Rolf Benz nu ook bedden vervaardigt, is men voortaan zelfs in de fijnste slaapvertrekken wereldwijd te vinden. Natuurlijk wordt daarbij de kernbusiness van de banken niet verwaarloosd. Zo komt met Rolf Benz Mera 2017 een zeer flexibele, moderne functie- en relaxbank op de markt, die scoort door zijn kleine verhoudingen. Het modulaire, luxe banksysteem Nuvola overtuigt daarentegen als winnaar bij de German Design Award 2018.     

 

2020 tot nu

Rolf Benz houdt een vinger aan de pols van de tijd en blijft de gemoederen bezighouden met richtinggevend interieurdesign. Het modulaire Living-concept Liv, de beeldbepalende allround fauteuil 594, de extra comfortabele eetkamerschaalstoel 600 evenals de Stretto, het flexibele en vrij vorm te geven kastmeubelsysteem – de start van de jaren 20 van de 21e eeuw begint met overtuigende, nieuwe producten. Omdat ook in Azië het aantal fans continu groeit, wordt begin 2020 in Tokio de eerste flagship-store geopend in het land van de rijzende zon. Kort daarop volgt China met Shanghai.

 

2024

Het jubileumjaar wordt gevierd met de lancering van het model Sina. Een tijdloos, omsluitend design dat nieuwe vrijheden biedt. Zelfs na zes decennia vormen flexibiliteit, functionaliteit en een moderne helderheid de basis voor de stijlbepalende jubileumbank, die is geïnspireerd op de even toegankelijke als sublieme designklassieker Addiform. Sina is ontworpen door Beck Design. De modulaire bank voor het 60e bedrijfsjubileum, waarbij alle onderdelen autonoom of als combinatie kunnen staan, blijft moeiteloos overeind als een eigentijdse spil van het leven. Rolf Benz Sina stelt zich op als een ingetogen woonlandschap dat dankzij zijn tijdloze design toch een fascinerende uitzondering blijft.Links

www.rolf-benz.com

Tags

nieuws, interieur, banken, meubelen, zitmeubelen, sofas, ontwerpen, design, ontwerpers, decennia, verjaardag, zestig, jubileumbank, stijl, fauteuil, tafel, stoelen, salontafel, flexibel, onderdelen, tijdloos, woonlandschap, #rolfbenz

Gerelateerd nieuws
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Wim Hoefakker overleden
lees verder
Spectral in zwaar weer
Begin deze maand kreeg Spectral bv te horen dat meubelfabriek Spectral Audio Möbel GmbH insolventie heeft aangevraagd. Dit is een nieuwe klap voor de Duitse meubelbranche, maar natuurlijk ook voor de Nederlandse distributeur.
lees verder
 
Sparkle Three en Spot Three van Pode
lees verder
Uitblinkers Woonbranche
Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden