Uitblinkers Woonbranche

Donderdag 06 juni 2024

Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
Uitblinkers Woonbranche
Uitblinkers Woonbranche

Winkels in de slaapbranche positioneren zich het best en winkels in de keukenbranche het slechtst. Bouwmarkten Gamma, Praxis en Karwei scoren nagenoeg gelijk op de positioneringscriteria. Dit blijkt uit Uitblinkers Woonbranche, een grootschalig onderzoek van Multiscope naar winkelformules met de beste positionering. In het onderzoek zijn 7.366 klanten (18 jaar en ouder) van de grootste partijen in de woonbranche ondervraagd.

 

Een goede positionering moet voor de consument relevant, onderscheidend en geloofwaardig  overkomen. Consumenten beoordeelden de partijen op een schaal van 1 tot en met 5 op deze  criteria. Auping heeft volgens de klant de beste positionering (3,95). Vooral op 'geloofwaardigheid' scoort Auping hoog (4,13). Ikea volgt op de tweede plek (3,69) en Hornbach op de derde plek  (3,65). Welkoop (3,63) en X²O (3,63) maken de top vijf compleet. Auping scoort ook hoog op andere prestatie-indicatoren zoals op de waardestrategie 'beste product' en 'beste service'. Daarmee is Auping een van de vijf supersterren in de woonbranche.

 

Winkels binnen de slaapbranche scoren het best van alle subbranches (3,52) in de categorie  wonen. Keukenzaken scoren het slechtst op de positioneringscriteria (3,36). Vooral Grando  Keukens scoort slecht (3,11). Andere partijen die ook slecht scoren op de positioneringscriteria zijn VidaXL (3,08) en Brugman Bad (3,13).

 

De bouwmarkten Gamma, Praxis en Karwei scoren nagenoeg gelijk op de positioneringscriteria. Ze scoren allemaal relatief laag. Dat deze bouwmarkten op elkaar lijken blijkt ook uit de lage scores op 'onderscheidendheid' van Gamma (3,04), Karwei (3,11) en Praxis (3,05). Desondanks is de  gemiddelde terugkeerintentie (93%) van de bouwmarkten het hoogst van de gehele woonbranche.

 

Hornbach en Hubo springen er echter duidelijk uit qua positionering. Hornbach staat zelfs op de  derde plek qua positionering (3,65).Links

www.multiscope.nl

Tags

nieuws, interieur, onderzoek, marktonderzoek, positionering, uitblinkers, geloofwaardigheid, onderscheidend, relevant, slaapwinkels, keukenwinkels, badkamerwinkels, doehetzelfwinkels, bouwmarkten, criteria, #multiscope, #auping #uitblinkerswoonbranche

Gerelateerd nieuws
30e lamp Secto Design
De nieuwe Kumulo hanglamp is een toevoeging aan de houten verlichtingscollectie van het Finse Secto Design. Het model is ge´nspireerd door besneeuwde bomen en zomerse cumuluswolken.
lees verder
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
 
Nieuwe circulaire matrassen
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden