Liquiditeit Beter Bed goede kant op

Donderdag 01 augustus 2019

In juni bleek dat Beter Bed kampt met liquiditeitsproblemen. Nu is er echter positief nieuws, het bedrijf heeft de eerste helft van een aanvullende lening gekregen en gaat Matratzen Concord definitief verkopen.
Liquiditeit Beter Bed goede kant op

Zoals Interieurjournaal eerder al schreef is het gifschandaal in Duitsland waarschijnlijk de oorzaak van de problemen van Beter Bed. Ondanks de groei in Zweden en de Benelux raakte het bedrijf daardoor in geldnood. Banken en aandeelhouders zijn nu akkoord met een exit strategie voor de Duitse Beter Bed tak Matratzen Concord. Daardoor heeft de firma nu een bedrag van € 7 miljoen in handen gekregen, de eerste helft van een aanvullende lening. Het tweede deel krijgt Beter Bed wanneer het bedrijfsplan wordt goedgekeurd.

 

Om het bedrijf financieel gezond te houden wordt Matratzen Concord definitief verkocht. Beter Bed zegt in zijn persbericht dat zich voor dit bedrijf al meerdere geïnteresseerde partijen gemeld hebben.

 Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.matratzen-concord.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, lening, verkoop, overname, #beterbed, #beterbedholding, #matratzenconcord

Gerelateerd nieuws
Intirio en Trendz Belgium stoppen
Easyfairs heeft begin deze week besloten om zowel Intirio als Trendz Belgium uit hun beursagenda te halen. Een lange traditie verdwijnt.
lees verder
 
MMB 2019 ook voor contract
lees verder
Dochter Beter Bed voor 5 miljoen verkocht
Beter Bed heeft zijn dochterbedrijf Matratzen Concord voor € vijf miljoen verkocht. Dat bedrag kan nog oplopen bij gunstige resultaten voor Matratzen Concord.
lees verder
 
Alice van de Witte Lietaer
lees verder
MBB 2019: faciliteren en inspireren
Meubelbeurs Brussel nadert. In een tijd waarin beursbezoek afneemt heeft het volgens de organisatie zeker zin om de beurs van 3 - 6 november te bezoeken. Om veel relevant nieuws op één plek te zien, voor het direct menselijk contact en een jaarlijkse ontmoeting.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden