Liquiditeit Beter Bed goede kant op

Donderdag 01 augustus 2019

In juni bleek dat Beter Bed kampt met liquiditeitsproblemen. Nu is er echter positief nieuws, het bedrijf heeft de eerste helft van een aanvullende lening gekregen en gaat Matratzen Concord definitief verkopen.
Liquiditeit Beter Bed goede kant op

Zoals Interieurjournaal eerder al schreef is het gifschandaal in Duitsland waarschijnlijk de oorzaak van de problemen van Beter Bed. Ondanks de groei in Zweden en de Benelux raakte het bedrijf daardoor in geldnood. Banken en aandeelhouders zijn nu akkoord met een exit strategie voor de Duitse Beter Bed tak Matratzen Concord. Daardoor heeft de firma nu een bedrag van € 7 miljoen in handen gekregen, de eerste helft van een aanvullende lening. Het tweede deel krijgt Beter Bed wanneer het bedrijfsplan wordt goedgekeurd.

 

Om het bedrijf financieel gezond te houden wordt Matratzen Concord definitief verkocht. Beter Bed zegt in zijn persbericht dat zich voor dit bedrijf al meerdere geïnteresseerde partijen gemeld hebben.

 Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.matratzen-concord.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, lening, verkoop, overname, #beterbed, #beterbedholding, #matratzenconcord

Gerelateerd nieuws
Emma verkocht
Na eerdere aankondiging en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn meer dan de helft van de aandelen in de succesvolle matrassenverkoper Emma - The Sleep Company nu overgedragen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
 
Let's meet again op MBB!
lees verder
Hoogste groei detailhandel
Het zijn bizarre tijden. Daar waar iedereen een grote crisis verwacht vanwege corona, beleefde de Nederlandse detailhandel in mei haar grootste groei in veertien jaar tijd.
lees verder
Eten bij Essenza
Essenza lijkt met de introductie van de herfst/wintercollectie de honger opnieuw te willen stillen met food.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden