Liquiditeit Beter Bed goede kant op

Donderdag 01 augustus 2019

In juni bleek dat Beter Bed kampt met liquiditeitsproblemen. Nu is er echter positief nieuws, het bedrijf heeft de eerste helft van een aanvullende lening gekregen en gaat Matratzen Concord definitief verkopen.
Liquiditeit Beter Bed goede kant op

Zoals Interieurjournaal eerder al schreef is het gifschandaal in Duitsland waarschijnlijk de oorzaak van de problemen van Beter Bed. Ondanks de groei in Zweden en de Benelux raakte het bedrijf daardoor in geldnood. Banken en aandeelhouders zijn nu akkoord met een exit strategie voor de Duitse Beter Bed tak Matratzen Concord. Daardoor heeft de firma nu een bedrag van € 7 miljoen in handen gekregen, de eerste helft van een aanvullende lening. Het tweede deel krijgt Beter Bed wanneer het bedrijfsplan wordt goedgekeurd.

 

Om het bedrijf financieel gezond te houden wordt Matratzen Concord definitief verkocht. Beter Bed zegt in zijn persbericht dat zich voor dit bedrijf al meerdere geïnteresseerde partijen gemeld hebben.

 Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.matratzen-concord.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, lening, verkoop, overname, #beterbed, #beterbedholding, #matratzenconcord

Gerelateerd nieuws
 
Hema in gerecycled bed- en badgoed
lees verder
Contractcollectie Swiss Sense
Swiss Sense lanceert Swiss Sense Business, een nieuw onderdeel van Swiss Sense speciaal voor de contractmarkt. Binnen de Hotel Collection biedt het bedrijf een nieuwe collectie hotelboxsprings, en dienstverlening op maat tegen zakelijke prijzen.
lees verder
Slapen in de seventies
Textielproducent De Witte Lietaer uit Lauwe introduceert bedlinnen Almond, met een typisch jaren zeventig dessin.
lees verder
Sietse Ploeger overleden
Afgelopen vrijdag is Sietse Auke Ploeger uit Emmen onverwacht overleden. Hij is 65 jaar geworden.
lees verder
Extra inspiratie bij najaarsbeurs DWI
Tijdens de Najaarsvakbeurs in De Woonindustrie zijn noviteiten van de standhouders te zien, maar er is van 1-4 september meer te doen. Tijdens de beursdagen worden presentaties en lezingen gegeven en er wordt een unieke expositie neergezet.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden