Joka neemt Viehoff over

Dinsdag 12 oktober 2021

W. & L. Jordan GmbH, bekend van het merk Joka, heeft groothandel Viehoff in Nederland overgenomen. En daar blijft het niet bij!
Joka neemt Viehoff over

Foto van links naar rechts: Thomas Peter, Frank ter Beke, Jörg Jordan, Miranda Viehoff, Dennis Viehoff

 

 

Het familiebedrijf W. & L. Jordan heeft op 6 oktober 2021 de Nederlandse groothandel Viehoff Fournituren met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 geïntegreerd in de Jordan Group. Onder leiding van Dennis Viehoff en Miranda Viehoff (human resource management, administratie en marketing) worden alle twintig medewerkers overgenomen. De organisatie en het productassortiment zullen volledig worden voortgezet en geleidelijk worden uitgebreid met het Joka product- en dienstenaanbod.
 
Onlangs opende W. & L. Jordan GmbH in september de eerste Nederlandse Joka-locatie in Hengelo, in het oosten van Nederland Nu volgt de uitbreiding in het westen met de locatie in Heerhugowaard. De algehele leiding van de Jordan Group in Nederland is in handen van Frank ter Beke, ex Unipro/Uzin Utz, ondersteund door Sales Manager Bob Snoek.
 
Viehoff wordt met Joka een leverancier en adviseur oor interieurprofessionals (vloerleggers, binnenhuisarchitecten en speciaalzaken), maar ook aannemers, architecten, projectontwikkelaars en zelfs consumenten. Het assortiment wordt met Joka geleidelijk uitgebreid, van parket en laminaat, tapijt en designvloeren tot woontextiel en zonwering en gereedschap en accessoires.

De verwachting is dat klanten door de overname gaan profiteren van veel extra service. Vanuit het Duitse centrale magazijn in Kassel levert Joka binnen 48 uur en biedt het bijvoorbeeld ook digitale ondersteuning (ruimteplanner en website). Jordan streeft naar een partnerschap met vakhandel en lokale vakmensen. Het bedrijf biedt dan ook een uitgebreide technische, commerciële en marketing ondersteuning.

Overigens zijn er nog meer overnames te verwachten: Jordan zoekt met Joka Nederland naar verdere samenwerkingsverbanden, om een landelijke dekking te bereiken.Links

www.joka.de
www.joka-nederland.nl
www.viehoff.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, lvt, wpc, kunstgras, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, overname, acquisitie, koop, fusie, samenwerking, verkoop, kunstgras, profielen, #joka, #jorgan, #wljordan, #viehoff

Gerelateerd nieuws
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
Luxaflex vernieuwt Duette Shades
De collectie Duette Shades van Luxaflex, marktleider op het gebied van raambekleding, is geüpdatet en uitgebreid met nieuwe kleuren, stoffen en dessins.
lees verder
Badtextiel van Villeroy & Boch
Naast het aanbod badkamerkeramiek en -meubels levert Villeroy & Boch steeds meer badkameraccessoires. Met de nieuwe collectie badkamertextiel wordt het assortiment volgens het bedrijf helemaal afgerond.
lees verder
 
De R van buitenmat
lees verder
Seifert marketingdirecteur Frankfurt
Ivonne Seifert is met ingang van 1 oktober 2021 benoemd tot Director of Marketing Communication in de Textiles & Textile Technologies Business Unit van Messe Frankfurt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden