Joka neemt Viehoff over

Dinsdag 12 oktober 2021

W. & L. Jordan GmbH, bekend van het merk Joka, heeft groothandel Viehoff in Nederland overgenomen. En daar blijft het niet bij!
Joka neemt Viehoff over

Foto van links naar rechts: Thomas Peter, Frank ter Beke, Jörg Jordan, Miranda Viehoff, Dennis Viehoff

 

 

Het familiebedrijf W. & L. Jordan heeft op 6 oktober 2021 de Nederlandse groothandel Viehoff Fournituren met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 geïntegreerd in de Jordan Group. Onder leiding van Dennis Viehoff en Miranda Viehoff (human resource management, administratie en marketing) worden alle twintig medewerkers overgenomen. De organisatie en het productassortiment zullen volledig worden voortgezet en geleidelijk worden uitgebreid met het Joka product- en dienstenaanbod.
 
Onlangs opende W. & L. Jordan GmbH in september de eerste Nederlandse Joka-locatie in Hengelo, in het oosten van Nederland Nu volgt de uitbreiding in het westen met de locatie in Heerhugowaard. De algehele leiding van de Jordan Group in Nederland is in handen van Frank ter Beke, ex Unipro/Uzin Utz, ondersteund door Sales Manager Bob Snoek.
 
Viehoff wordt met Joka een leverancier en adviseur oor interieurprofessionals (vloerleggers, binnenhuisarchitecten en speciaalzaken), maar ook aannemers, architecten, projectontwikkelaars en zelfs consumenten. Het assortiment wordt met Joka geleidelijk uitgebreid, van parket en laminaat, tapijt en designvloeren tot woontextiel en zonwering en gereedschap en accessoires.

De verwachting is dat klanten door de overname gaan profiteren van veel extra service. Vanuit het Duitse centrale magazijn in Kassel levert Joka binnen 48 uur en biedt het bijvoorbeeld ook digitale ondersteuning (ruimteplanner en website). Jordan streeft naar een partnerschap met vakhandel en lokale vakmensen. Het bedrijf biedt dan ook een uitgebreide technische, commerciële en marketing ondersteuning.

Overigens zijn er nog meer overnames te verwachten: Jordan zoekt met Joka Nederland naar verdere samenwerkingsverbanden, om een landelijke dekking te bereiken.Links

www.joka.de
www.joka-nederland.nl
www.viehoff.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, lvt, wpc, kunstgras, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, overname, acquisitie, koop, fusie, samenwerking, verkoop, kunstgras, profielen, #joka, #jorgan, #wljordan, #viehoff

Gerelateerd nieuws
Krachtenbundeling
Het Almelose Ter Horst Wonen en Projecten en Hovek Projectinrichting met vestigingen in Enter, Zwolle en Apeldoorn gaan hun krachten bundelen.
lees verder
Kantooroplossingen op Ambiente
Ambiente Working biedt in 2023 toekomstgerichte oplossingen en innovatieve impulsen voor kantoor, co-working spaces en home office.
lees verder
 
30-jarig jubileum Woonindustrie
lees verder
Raamdecoratie volgens laatste trends
Groothandel Intr lanceert een nieuwe collectie Wepro raamdecoratie, die te bestellen is via een online bestelconfigurator.
lees verder
Flinke daling nettowinst Ikea
Ikea zag de nettowinst afgelopen boekjaar fors teruglopen, terwijl het bedrijfsresulaat wel op niveau bleef. Dat blijkt uit de cijfers van Ingka Group.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden