Insolventieprocedure W. Schillig

Maandag 22 mei 2023

De directie van Willi Schillig Polstermöbelwerke heeft op 12 mei de opening van een insolventieprocedure in zelfbeheer aangevraagd.
Insolventieprocedure W. Schillig

Ondanks het slechte nieuws zullen de bedrijfsactiviteiten volgens het bedrijf zonder onderbreking worden voortgezet. De beslissing om met het bedrijf in zelfbeheer te gaan was volgens Willi Schillig een uiterst moeilijke, maar noodzakelijke stap. De gebeurtenis wordt veroorzaakt door de lockdowns, de stijgende energie- en grondstofprijzen en de terughoudendheid van de consument om te kopen. Kostendekkende productie is op de huidige basis niet meer mogelijk.

 

Na herstructurering moet W. Schillig sterker uit dit proces zullen komen en hoogwaardige gestoffeerde meubelen blijven produceren. Ole Brauer en Alexander Reus van het advocatenkantoor Anchor Rechtsanwälte zijn toegetreden tot de directie als herstructureringsdirecteuren. Zij worden bijgestaan door de herstructureringsadviseurs van Operations+ en Wayes. De rechtbank heeft Joachim Exner van het advocatenkantoor Dr. Beck & Partner aangesteld als bewindvoerder. In de komende weken zal een uitgebreid herstructureringsconcept worden uitgewerkt.

 

De huidige 230 werknemers in de vestiging Frohnlach zijn reeds geïnformeerd over de huidige situatie. Lonen en salarissen zullen tot eind juli worden vervangen door insolventiegeld. Daarna zullen er waarschijnlijk ontslagen vallen. Het bedrijf benadrukt dat het zal blijven produceren en zijn leveringsverplichtingen aan klanten zal nakomen.Links

www.schillig.com

Tags

nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, fabrikant, industrie, gestoffeerd, meubelsector, woonkamer, slapen, slaapkamer, meubilair, project, kantoor, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #failliet, #wschillig

Gerelateerd nieuws
 
Derde editie Destination Design
lees verder
 
Kastenprogramma Vision naar Arco
lees verder
Hergebruik van designiconen
Fritz Hansen lanceert Renew: een nieuw circulair model voor iconische modellen.
lees verder
 
K+R Interior Concepts failliet
lees verder
Nieuwe Gelderland catalogus
Meubelfabrikant presenteert met trots zijn nieuwe catalogus. Deze catalogus biedt niet alleen een compleet overzicht van onze uitgebreide collectie, maar ook hierin staan ook de nieuwste modellen van het bedrijf.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden