Insolventieprocedure W. Schillig

Maandag 22 mei 2023

De directie van Willi Schillig Polsterm÷belwerke heeft op 12 mei de opening van een insolventieprocedure in zelfbeheer aangevraagd.
Insolventieprocedure W. Schillig

Ondanks het slechte nieuws zullen de bedrijfsactiviteiten volgens het bedrijf zonder onderbreking worden voortgezet. De beslissing om met het bedrijf in zelfbeheer te gaan was volgens Willi Schillig een uiterst moeilijke, maar noodzakelijke stap. De gebeurtenis wordt veroorzaakt door de lockdowns, de stijgende energie- en grondstofprijzen en de terughoudendheid van de consument om te kopen. Kostendekkende productie is op de huidige basis niet meer mogelijk.

 

Na herstructurering moet W. Schillig sterker uit dit proces zullen komen en hoogwaardige gestoffeerde meubelen blijven produceren. Ole Brauer en Alexander Reus van het advocatenkantoor Anchor Rechtsanwälte zijn toegetreden tot de directie als herstructureringsdirecteuren. Zij worden bijgestaan door de herstructureringsadviseurs van Operations+ en Wayes. De rechtbank heeft Joachim Exner van het advocatenkantoor Dr. Beck & Partner aangesteld als bewindvoerder. In de komende weken zal een uitgebreid herstructureringsconcept worden uitgewerkt.

 

De huidige 230 werknemers in de vestiging Frohnlach zijn reeds geïnformeerd over de huidige situatie. Lonen en salarissen zullen tot eind juli worden vervangen door insolventiegeld. Daarna zullen er waarschijnlijk ontslagen vallen. Het bedrijf benadrukt dat het zal blijven produceren en zijn leveringsverplichtingen aan klanten zal nakomen.Links

www.schillig.com

Tags

nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, fabrikant, industrie, gestoffeerd, meubelsector, woonkamer, slapen, slaapkamer, meubilair, project, kantoor, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #failliet, #wschillig

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
Liu Jo Living opbergkast Pillier
Simone Cagnazzo ontwierp volgens Liu Jo Living met de nieuwe Pillier een de steunpilaar in de woonarchitectuur.
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
 
Gispen Classics gepresenteerd
lees verder
Najaarsnoviteiten Pode
Verfijning zit volgens Pode in de details. Dit is onder meer zichtbaar in subtiele afwerking van het bankenprogramma Tweak. Dit design van Roderick Vos is een van de nieuwe producten van het Nederlandse designmerk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden