Ingo Maurer overleden

Donderdag 24 oktober 2019

Op 87-jarige leeftijd is lampen- en verlichtingsobjectenkunstenaar Ingo Maurer op 21 oktober in München overleden.
Ingo Maurer overleden
Ingo Maurer overleden

Foto 1: Ingo Maurer en rechts Seven of the Wall (2011). Foto 2: Lichtgevend behang met superdunne oleds tijdens de Light & Building in 2012 en rechts Threesome (2006).

 

 

Ingo Maurer schreef meer dan 50 jaar lichtgeschiedenis. Hij heeft veel beroemdste ontwerpen gemaakt, zoals zijn debuutwerk Bulb (1966), het laagspanningshalogeensysteem Yayaho (1984), de gevleugelde gloeilamp Lucellino (1992), de hanglamp Zettel'z (1997), One From The Heart (1989) en Porca Miseria! (1994). Zijn werk is opgenomen in collecties van musea wereldwijd.

Maurer heeft talloze prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder de Duitse Design Award en de Compasso d'Oro voor zijn levenswerk. Ingo Maurer is altijd een pionier geweest in de ontwikkeling en het gebruik van de nieuwste verlichtingsinnovaties.

Ingo Maurer produceert zelf, zodat ook kleine series ook mogelijk zijn. Hij deed daarnaast ontwerpopdrachten in de private en publieke sector, waaronder de Flying to Peace-slinger voor Messe Frankfurt (2018). Sinds kort schijnt in het Residenztheater München in een nieuw licht: met deze Silver Cloud, heeft de lichtkunstenaar recent nog een iconisch werk gemaakt.
Links

www.ingo-maurer.com

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, design, verlichting, lamp, kunst, licht, projectinrichting, indoor, binnen, lounge, ontwerp, personalia, dood, gestorven, overleden, #ingomaurer

Gerelateerd nieuws
 
LED verlichting niet verplicht
lees verder
Verplichte overstap naar led
U wist het al? Vanaf 1 juli 2020 mogen bedrijven in Nederland alleen nog maar led gebruiken. Dit vraagt om forse investeringen, het roept vragen op en er is sprake van scepsis over de kwaliteit van ledverlichting. De NSVV geeft antwoorden.
lees verder
Voorjaar in veelzijdig ETC
Op maandag 3 en dinsdag 4 februari vond de voorjaarseditie van de ETC Design Experience plaats. Er werd een jubileum gevierd, er werden plannen gesmeed en er was vooral veel moois te zien van de exposanten.
lees verder
 
Nieuwe bestuursvoorzitter Elvang
lees verder
Voorjaar bij Maretti Lighting
Maretti Lighting ontwerpt, produceert en levert designverlichting. Het bedrijf introduceert dit voorjaar een nieuw armatuur, gebaseerd op de tulp.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden