Haal de zomer in huis

Zaterdag 08 juni 2024

Unilin biedt mensen de mogelijkheid om de zomer in huis te halen met Sunny Shades & Quickstep vloeren.
Haal de zomer in huis
Haal de zomer in huis Haal de zomer in huis Haal de zomer in huis

Geel en oranje staan voor optimisme en levenslust, maar na een jarenlange dominantie van beige en neutrale tinten is het wel even wennen aan deze felle kleuren. Geen stress als je je nog niet klaar voelt voor een radicale metamorfose. Een subtiele kleurtoets volstaat al om positieve vibes te verspreiden in huis. Denk aan accessoires zoals decoratieve kussens, vrolijke plaids of een vaas met zonnebloemen. Durf je nog een stapje verder te gaan en echt kleur te bekennen? Maak dan een statement door een volledige muur te schilderen in vibrerend oranje. Of geef een lik knalgele verf aan een sombere traphal.

 

Zelfs op sombere dagen kan je dat zomers gevoel vasthouden met lichtarmaturen die de kleuren versterken en een warme gloed reflecteren in spiegels met grillige contouren. Ook meubels met ronde vormen zijn een ideale manier om de speelsheid van geel en oranje te accentueren. Met gewaagde eyecatchers zoals een oranje salontafel of een knalgele fauteuil geef je bovendien een vleugje eigenzinnigheid en moderne flair aan je interieur.

 

Om een visueel samenhangend interieur te bereiken, is het belangrijk om te doseren. Zo niet, bestaat het risico dat de combinatie van geel met oranje te overweldigend kan worden. Daarom speelt de vloer, of het nu gaat om PVC, parket of laminaat, volgens Unilin een cruciale rol.

 

Als je de levendige kleuraccenten wil laten opvallen, kies je best voor diepe, intense houtdecors zoals walnoot of donkerbruine eik. Trendsetters kunnen zelfs nog een stapje verdergaan door te kiezen voor een visgraatvloer. Het origineel patroon is de perfecte basis voor een onconventioneel kleurenschema en versterkt het eclectisch effect dat je beoogt. Wil je het toch liever wat discreter? Ga dan voor een neutrale vloer, maar vermijd decors met een koele, grijze ondertoon omdat dit botst met de warme uitstraling van geel en oranje. Want over één zaak zijn we het allemaal eens: de zomer heeft lang genoeg op zich laten wachten.Links

www.quick-step.nl

Tags

nieuws, interieur, zomer, kleuren, licht, fel, pvcvloeren, houtenvloeren, laminaatvloeren, lijmvloeren, klikvloeren, klliksysteem, uniclic, kleurexperiment, decor, meubels, vormen, eclectisch, fauteuil, vloeren, contouren, visgraat, planken, steen, marmer, #quickstep

Gerelateerd nieuws
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
Duurzame innovaties
Interface presenteert nieuwe collecties met 'crafted' textiel en natuurlijke vormen. Deze twee nieuwe collecties tapijt- en vinyltegels bieden inspiratie en duurzame innovaties.
lees verder
 
Samenwerking Meister en Parketmeester
lees verder
Uitblinkers Woonbranche
Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
lees verder
Invloed van kleur
Tarkett publiceert kleurenstudie over invloed van kleur in leeromgeving.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden