Duurzame innovaties

Zaterdag 08 juni 2024

Interface presenteert nieuwe collecties met 'crafted' textiel en natuurlijke vormen. Deze twee nieuwe collecties tapijt- en vinyltegels bieden inspiratie en duurzame innovaties.
Duurzame innovaties
Duurzame innovaties

Interface presenteert haar nieuwste collecties tapijttegels en luxe vinyltegels (LVT): De Etched & Threaded™ tapijttegels en Earthen Forms™ LVT-collectie. Beide hebben een vernieuwend design en bestaan uit modulaire tegels die goed bij elkaar passen door de combinatie van opvallende texturen, natuurlijke patronen en neutrale tinten. Hierdoor kunnen combinaties worden gemaakt om mooie, dynamische ruimtes te creëren.

 

'De visie van Interface is ‘Made for More’: vloeren die gemaakt zijn voor meer. Voor design, duurzaamheid en innovatie,' aldus Kelly Simcox, head of global design bij Interface: 'Interface heeft de twee collecties ontworpen met deze gedachte in het achterhoofd. We ondersteunen architecten en ontwerpers om ruimtes te creëren die aansluiten op de diverse behoeften van eindgebruikers: van geconcentreerd werken tot een moment voor ontspanning in elk type ruimte.'

 

De Etched & Threaded-tapijttegelscollectie is ontworpen om de warmte van crafted textiel naar commerciële ruimtes te brengen. Alle tegels combineren makkelijk met elkaar. De collectie bestaat uit zeven stijlen verkrijgbaar in twaalf neutrale kleurstellingen, geïnspireerd op de geometrische lijnen van natuursteen voor het creëren van serene omgevingen.

 

Etched & Threaded bestaat uit:

  • Twee geometrische stijlen geïnspireerd op natuurlijke steenformaties en gepolijste kiezels: 50 cm x 50 cm formaat in vier kleurstellingen.
  • Twee stijlen met grote geometrische patronen: 25 cm x 100 cm formaat in acht kleurstellingen.
  • Drie producten met kabel-, tweed- en draadpatronen die perfect zijn voor grootschalig gebruik in commerciële omgevingen: 25 cm x 100 cm formaat in acht kleurstellingen.

De Earthen Forms- LVT collectie haalt de warmte van houtnerf en de koele texturen van travertijnsteen naar ruimtes. De collectie bestaat uit drie stijlen met neutrale tinten en modulaire tegelvormen in moderne designs.

 

De Earthen Forms collectie bestaat uit:

  • Hearth, de op steen en travertijn geïnspireerde stijl van de collectie voegt zachte textuur toe aan elke ruimte: 50 cm x 100 cm formaat in vier kleurstellingen.
  • Crossroads, biedt een combinatie van houtnerf en beton: 25 cm x 100 cm formaat in vier kleurstellingen.
  • On Grain, de houtnerf stijl van de collectie, heeft een warm, veerkrachtig ontwerp van licht eiken tot rijke houttinten: 25 cm x 100 cm formaat in acht kleurstellingen.

Alle drie de stijlen van de Earthen Forms collectie zijn voorzien van Interface's Ceramor+ keramische parelcoating, die de slijtage van dagelijkse krassen en schuren tot een minimum beperkt en een verbeterde slipweerstand biedt. Dit is de eerste Interface LVT collectie met de Ceramor+ coating die wereldwijd verkrijgbaar is. Als onderdeel van Interface’ streven om de bebouwde omgeving CO2-vrij te maken door middel van product- en keteninnovatie, is Earthen Forms, net als alle andere Interface LVT, gemaakt van 39% gerecycled materiaal.Links

www.interface.com

Tags

nieuws, interieur, vloeren, tapijttegels, pvcvloeren, lvtvloeren, collecties, duurzaam, co2, productinnovatie, keteninnovatie, footprint, recycling, textuur, coating, stijlen, tinten, kleuren, houtnerf, steen, travertijn, #earthenforms, #etchedandthreaded, #interface

Gerelateerd nieuws
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
Haal de zomer in huis
Unilin biedt mensen de mogelijkheid om de zomer in huis te halen met Sunny Shades & Quickstep vloeren.
lees verder
 
Samenwerking Meister en Parketmeester
lees verder
Uitblinkers Woonbranche
Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
lees verder
Invloed van kleur
Tarkett publiceert kleurenstudie over invloed van kleur in leeromgeving.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden