Groot of juist klein bij Vibia

Zaterdag 28 oktober 2023

Het Spaanse verlichtingsmerk Vibia introduceert twee nieuwe armaturen. Hiervan is de een extra klein en kan de ander juist in een uitvoering van bijna twee meter hoog geleverd worden.
Groot of juist klein bij Vibia
Groot of juist klein bij Vibia Groot of juist klein bij Vibia Groot of juist klein bij Vibia

Array is een verkenning van draad en zijn potentieel om lichtgewicht en dynamische lichtsculpturen te creëren. De collectie bestaat uit een reeks fijne draden die strakgetrokken zijn tussen twee ringen en presenteert een verscheidenheid aan conische en cilindrische silhouetten die gecombineerd kunnen worden tot een meeslepende installatie.

 

Array is de eerste samenwerking tussen Vibia en ontwerper Umut Yamac. Uitgebalanceerd door het gewicht van de aluminium ringen, worden de draden op spanning gehouden om een delicate, lichte vorm te creëren. Een lichtbron die verborgen zit in de onderste ring, combineert zacht neerwaarts licht met een gloed naar boven. De collectie omvat drie verschillende hoogtes in verschillende vormen, waarvan de grootste bijna twee meter hoog en 124 cm in diameter is. De aluminium ringen zijn matzwarte terwijl de ringen een zachte kleur, warm terra rood, sober groen of neutraal beige zijn.

 

In zijn voortdurende evolutie als verlichtingsontwerper presenteert Antoni Arola de Flamingo Mini collectie, die bestaat uit verschillende hanglampen op kleinere schaal. Flamingo Mini's delicate, gedeconstrueerde silhouet drukt een gevoel van lichtheid uit. Kenmerkend is het gedeconstrueerde ontwerp dat de LED-lichtbron scheidt van de lagen doorschijnende diffusors, waardoor diffuse gradaties van licht ontstaan.

 

Vibia wordt in Nederland verdeeld door Eikelenboom bv uit Amsterdam en in België door Collective uit Brugge.Links

www.vibia.com
www.collective.be
www.eikelenboom.nl

Tags

nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, licht, verlichting, lamp, hanglamp, led, design, #collective, #eikelenboom, #vibia

Gerelateerd nieuws
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Firefly wint design award
Jaarlijks organiseert de International Interior Design Association de IIDA/HD Expo Product Awards voor nieuwe designproducten in de hospitality branche. Vorige week won het Amsterdamse merk Humble in de categorie Lighting (series/collections) met de lamp Firefly.
lees verder
Gregory Kukolj cgo Whoppah
Whoppah, online marktplaats voor tweedehands design, heeft Gregory Kukolj per 1 juni benoemd tot chief growth officer (cgo). Als bestuurder gaat over de strategie, marketing, het aantrekken van groeikapitaal en fusies en overnames.
lees verder
Orgatec 2024: de trends
Van 22 tot 25 oktober 2024 toont Orgatec de nieuwste ontwikkelingen, producten en trends die de arbeidswereld van morgen vormgeven. Volgens de organisatie is er een verschuiving naar het ontwerpen van open, gastvrije kantooromgevingen.
lees verder
Haute couture bij Foscarini
Voor de Milan Design Week van dit jaar wijdde Foscarini zijn showroom aan de nieuwe designstudio Habitus van Andrea Anastasio. De Italiaanse verlichtingsfabrikant toonde ook vijf nieuwe lampen die in 2023 op Euroluce werden gepresenteerd en vanaf dit jaar verkrijgbaar zullen zijn.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden