Noviteiten Meubelbeurs Brussel 2023-2

Maandag 30 oktober 2023

Nieuwe relaxmogelijkheden, duurzame coatings en een slaapbank vermomd als stapel stenen. De exposanten van Meubelbeurs Brussel hebben niet stilgezeten! Interieurjournaal stelt opnieuw enkele van hen voor.
Noviteiten Meubelbeurs Brussel 2023-2
Noviteiten Meubelbeurs Brussel 2023-2 Noviteiten Meubelbeurs Brussel 2023-2 Noviteiten Meubelbeurs Brussel 2023-2 Noviteiten Meubelbeurs Brussel 2023-2

De Mecam-groep heeft niet stil gezeten. Het belangrijkste nieuws bij Mecam is van technische aard. De elementenprogramma’s Puma en Qubo zijn namelijk verkrijgbaar met een nieuwe relaxoplossing. Een compacte Herz-Waage in combinatie met de Wall-Away. De Herz-Waage mechaniek is gecomprimeerd. Dat scheelt ruimte en geschuif. Hij kan in alle zitplaatsen van Puma en Qubo toegepast worden.

 

Neostyle richt zich deze keer op de look en feel. Model Stone wordt gekenmerkt door de woorden retro en rond zijn hot. Stone is een modulair programma, met veel verschillende mogelijkheden. Zo kan voor één armleuning gekozen worden. Model Sunny is de gesofisticeerde tegenhanger van Stone. De zitting is manueel of elektrisch uitschuifbaar. Zo luchtig en strak het kader, zo volumineus is de zitting. De paar verticale naden in de rug zijn een knipoog naar klassiekere stijlen. Sunny is opgezet als een bankstel. Daar horen een lage dames- en hoge herenfauteuil bij. Aan de serie is ook een relaxfauteuil aan toegevoegd.

 

De high-end coating Herleven is het resultaat van een samenwerking tussen Prustitas uit Litouwen en de Nederlandse partner Cooloo Endless Life®. De coating is gemaakt van afvalstromen zoals beton, leer, jeans, en wijnkurken. De afgedankte materialen worden gerecycled, vermalen en vermengd met een bio-based bindmiddel (topsecret). Zij kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht, waaronder schuim, hout of leer. Zo maakt het bedrijf onder meer meubelen (zie bank Wave). Zij hoeven niet meer gestoffeerd te worden en zijn waterdicht, antibacterieel en anti-allergeen. Dus geschikt voor binnen en buiten. Het duurzame materiaal kan ook gebruikt worden om beschadigde meubelstukken een nieuw leven te geven.

 

Dienne Salotti ontwikkelt bijzondere slaapbanken en dat is in het geval van Petra een understatement! Dit is een zit-en slaapeiland. Het stapeltje ‘stenen’ fungeert als vrijstaande rug-/armleuning. Je kunt het overal neerzetten. Haal je het weg, dan kun je de bovenste platte ‘steen’ optillen: daaronder zit de slaapplek opgeborgen. In een vloeiende beweging staat het bed inclusief nachtkastje met bergruimte klaar. De platte ‘steen’ staat nu als een beschutte muur overeind en schermt je slaapplekje af. Zoals alle producten van het merk heeft Petra een losse hoes (stof) voor optimale hygiëne.Links

www.meubelbeurs.be
www.mecamgroup.be
www.herleven.eu
www.diennesalotti.it

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaïek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #meubelbeursbrussel, #mbb, #be, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursb

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
Consument iets negatiever
Het vertrouwen van consumenten in Nederland daalde in mei een fractie, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen nam af van -21 in april naar -22 in mei.
lees verder
Burgemeester sluit beddenwinkel
Beddenwinkel Boxspringstudio in Leiden moet van interim-burgemeester Peter van der Velden nog zeker een maand dicht blijven. Voor het pand ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af.
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Floriworld Trade & Event Center
Nes Vastgoed slaat de handen ineen met een (niet genoemde) partner uit de home deco business in de sierteeltsector om het voormalige Floriworld gebouw op het Royal Flora Holland-terrein in Aalsmeer compleet te transformeren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden