Geen uitkoopprocedure Hunter Douglas

Maandag 21 juni 2021

Grootaandeelhouder Ralph Sonnenberg heeft niet genoeg aandelen in handen om een uitrookprocedure te starten om Hunter Douglas volledig over te nemen.
Geen uitkoopprocedure Hunter Douglas
Geen uitkoopprocedure Hunter Douglas Geen uitkoopprocedure Hunter Douglas

Uit een persbericht van Hunter Douglas bleek het volgende:

Tijdens de na-aanmeldingstermijn zijn nog 63.516 gewone aandelen aangeboden, die 0,18% van de uitgegeven en uitstaande gewone aandelen vertegenwoordigen. Als gevolg heeft Sonnenberg nu 93,59% procent van de aandelen in bezit. Dit is niet voldoende om een uitkoopprocedure te starten. Daar was een aandelenbelang van minimaal 95% voor nodig, aldus ABM Financial News.

Ook volgens Euronext blijkt het zo te zijn dat een minimum van 95% van de aandelen een 'harde eis' in het regelboek van het beursbedrijf is. Er kan een uitzondering op deze regel worden gemaakt, maar dan moet de bieder, in dit geval Sonnenberg, overtuigend kunnen aantonen waarom Euronext van zijn eigen regels zou moeten afwijken. Hunter Douglas liet al weten dat een hoger bod door Sonnenberg wordt uitgesloten.

Onder meer aandeelhouder Add Value Fund is niet tevreden met het overnamebod en liet eerder weten de stukken die het fonds heeft niet aan te melden. 'Deze bieding reflecteert geenszins de werkelijke waarde,' aldus fondsmanagers Willem Burgers en Hilco Wiersma in mei. Zij schatten de werkelijke waarde op minimaal € 175 per aandeel. Er werd door Sonnenberg aanvankelijk € 64 per aandeel geboden, maar dit werd verhoogd tot € 82. Het Add Value Fund, dat sinds 2009 aandeelhouder is, heeft een belang van 0,6% in Hunter Douglas.

 

Hunter Douglas is sinds 1946 leverancier van raambekleding (met merken als Luxaflex en Duette) en producent van bouwproducten (plafonds en gevelbekleding). Maar ook dochterondernemingen zoals Artex (o.a. Artelux, Kendix, De Ploeg), Multisol en Sunway vallen onder het concern. De onderneming heeft het hoofdkantoor in Rotterdam.Links

www.artelux.com
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.sunway.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, aandelen, beurs, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #artelux, #multisol, #sunway, #artex, #luxalon, #veb

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder
Incoda succesvol verlopen
De Incoda in Gorinchem was een zeer geanimeerde beurs met een prima uitstraling. Dat maakt het tot een succes, al is het aantal bezoekers een stukje lager geweest dan de beurs voor de pandemie.
lees verder
Exposanten spoga+gafa breiden uit
De voorbereidingen voor Spoga+gafa 2022 zijn in volle gang. Volgens organisator Koelnmesse is een early-bird boekingsperiode succesvol afgesloten. Er is sprake van boekingen uit vijftig landen en elk continent, plus een aantal aanzienlijke stijgingen van de geboekte tentoonstellingsruimtes.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden