Geen uitkoopprocedure Hunter Douglas

Maandag 21 juni 2021

Grootaandeelhouder Ralph Sonnenberg heeft niet genoeg aandelen in handen om een uitrookprocedure te starten om Hunter Douglas volledig over te nemen.
Geen uitkoopprocedure Hunter Douglas
Geen uitkoopprocedure Hunter Douglas Geen uitkoopprocedure Hunter Douglas

Uit een persbericht van Hunter Douglas bleek het volgende:

Tijdens de na-aanmeldingstermijn zijn nog 63.516 gewone aandelen aangeboden, die 0,18% van de uitgegeven en uitstaande gewone aandelen vertegenwoordigen. Als gevolg heeft Sonnenberg nu 93,59% procent van de aandelen in bezit. Dit is niet voldoende om een uitkoopprocedure te starten. Daar was een aandelenbelang van minimaal 95% voor nodig, aldus ABM Financial News.

Ook volgens Euronext blijkt het zo te zijn dat een minimum van 95% van de aandelen een 'harde eis' in het regelboek van het beursbedrijf is. Er kan een uitzondering op deze regel worden gemaakt, maar dan moet de bieder, in dit geval Sonnenberg, overtuigend kunnen aantonen waarom Euronext van zijn eigen regels zou moeten afwijken. Hunter Douglas liet al weten dat een hoger bod door Sonnenberg wordt uitgesloten.

Onder meer aandeelhouder Add Value Fund is niet tevreden met het overnamebod en liet eerder weten de stukken die het fonds heeft niet aan te melden. 'Deze bieding reflecteert geenszins de werkelijke waarde,' aldus fondsmanagers Willem Burgers en Hilco Wiersma in mei. Zij schatten de werkelijke waarde op minimaal € 175 per aandeel. Er werd door Sonnenberg aanvankelijk € 64 per aandeel geboden, maar dit werd verhoogd tot € 82. Het Add Value Fund, dat sinds 2009 aandeelhouder is, heeft een belang van 0,6% in Hunter Douglas.

 

Hunter Douglas is sinds 1946 leverancier van raambekleding (met merken als Luxaflex en Duette) en producent van bouwproducten (plafonds en gevelbekleding). Maar ook dochterondernemingen zoals Artex (o.a. Artelux, Kendix, De Ploeg), Multisol en Sunway vallen onder het concern. De onderneming heeft het hoofdkantoor in Rotterdam.Links

www.artelux.com
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.sunway.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, aandelen, beurs, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #artelux, #multisol, #sunway, #artex, #luxalon, #veb

Gerelateerd nieuws
Nieuwe accountmanager TTP Concepts
Groothandel TTP Concepts heeft er een nieuwe accountmanager bij. Vanaf deze maand is Danny Govers verantwoordelijk voor BelgiŽ en Luxemburg.
lees verder
 
Nieuwe Belgische galerie
lees verder
 
Regelbreker Nika Zupanc
lees verder
Heimtextil 2023 al populair
De planning voor de volgende Heimtextil in januari 2023 is in volle gang. De branche verwacht aan het begin van seizoen 2023/24 een internationaal platform voor huis- en contracttextiel, interieurdesign en trends.
lees verder
Incoda 2022 komt eraan!
De Incoda wordt georganiseerd van 11-13 september. Dit jaar wordt het een feestelijke editie met een uitgebreid programma, waaronder Incodaís eerste festival.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden