Schalen met een gouden tintje

Maandag 21 juni 2021

Kodanska is een glasbedrijf uit Denemarkens. Elk jaar ontwikkelt eigenaresse Marie Graff verschillende kleine collecties die een passie voor design en kwaliteit combineren met functionaliteit.
Schalen met een gouden tintje
Schalen met een gouden tintje Schalen met een gouden tintje

In december 2020 ging Marie Graff naar Praag om nieuwe technieken te testen met haar vertrouwde glasblazers. Nu is Kodanska klaar om de nieuwe collectie, Havana Banana Bowl te lanceren. Dit is een serie mondgeblazen schalen die volgens het bedrijf wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke kwaliteit en een onderscheidende expressie.

 

Bij de productie van de Havana Banana Bowl-collectie worden alle kleuren handmatig gemengd, wordt zilver- en goudstof met de hand besprenkeld en wordt elk stuk met de mond geblazen en handmatig gevormd, afgerond en gesneden door de individuele glasblazer. De kleuren in de collectie zijn geïnspireerd op Kodanska's lentecollectie van mondgeblazen glazen eieren, Banana Split, Cotton Candy, Banana Green en Banana Pink.

 

Bestellen kan tot dusver alleen bij Kodanska zelf, maar het bedrijf zoekt distributeurs in de Benelux.

 Links

www.kodanska.dk

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, winkel, showroom, woonaccessoire, lifestyle-product, decoratie, decoratie-artikel, geschenk, gift, cadeau, kado, servies, glas, glazen, schaal, #kodanska

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
Sterren op het Doek met ETC-exposant
Wellicht gezien, of toch gemist? Saskia Vugts, kunstenares en exposant van ETC Design Center nam afgelopen week deel aan Sterren op het Doek. In het tv-programma mocht Vugts op haar kenmerkende realistische manier een olieverfportret maken van gast Dionne Stax. - spoilers onderaan het artikel-
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden