Echtgordijn op maat

Zaterdag 19 december 2020

[sponsored artikel] - De firma Echtgordijn uit Breukelen is een pure webshop die het klanten mogelijk maakt om gordijnen en vouwgordijnen op maat te bestellen.
Echtgordijn op maat
Echtgordijn op maat Echtgordijn op maat Echtgordijn op maat

Echtgordijn, een handelsnaam van Vegthome bv, heeft geen winkel en verkoopt dus puur online (vouw)gordijnen. Gordijnen als raamdecoratie hebben veel voordelen. Ze zijn sfeervol, kunnen de hoogte van een ruimte mooi benadrukken en zorgen voor extra isolatie en akoestiek. Het bedrijf uit Breukelen biedt klanten op de website veel ondersteuning om stalen te selecteren, afmetingen op te geven en een offerte te ontvangen.

Op de site is uiteraard te kiezen voor gordijnen op maat. Hierbij is eveneens aan te geven welke stof, plooien en ophangwijze de voorkeur heeft. Bij elke stap wordt goede informatie gegeven over de te maken keuze, waardoor het bestellen van maatwerk gordijnen zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Stofsoorten
Stoffen zijn er in allerlei soorten en maten. Belangrijk daarbij is de dikte van de stof en dus hoeveel licht er doorgelaten wordt. Wel privacy maar toch licht van buiten houden? Dan is vitrage of zijn inbetween gordijnen een oplossing. Dit type gordijn is uiteraard eventueel te combineren met overgordijnen om te voorkomen dat 's avonds iedereen naar binnen kan kijken. Als gordijnen niet geheel te hoeven verduisteren, maar je mag er niet doorheen kunnen kijken, dan zijn lichtdoorlatende gordijnen een goede keuze.

Verduisterende gordijnen houden het zonlicht echt buiten, vooral ideaal voor in de slaapkamer dus. Iedere gordijnstof is met de juiste voering verduisterend te krijgen, maar sommige stoffen zijn dat al direct. Deze dimout of blackout stoffen zijn daardoor meestal voordeliger dan gevoerde gordijnen.

Gordijnstoffen kunnen worden gemaakt van veel soorten materialen, zoals linnen, polyester, katoen of viscose. Linnen gordijnen zien er natuurlijk uit. Vaak wordt linnen gecombineerd met polyester om minder kreuk of een lagere prijs te krijgen.
Polyester gordijnen zijn vaak goedkoper, maar daar zitten tevens heel mooie (en dan vaak wel duurdere) stoffen bij, zelfs met een natuurlijke uitstraling. Velours gordijnen hebben een rijke uitstraling voelen aan als fluweel.

Om op locatie te kunnen bekijken welke stof het beste past, biedt Echtgordijn overigens een (tot vijf stalen) gratis stofstalenservice aan.

Gordijnconfectie
Bij de confectie of afwerking zijn gordijnen met plooien het meest gebruikt. Echtgordijn geeft keuze uit een enkele, dubbele of driedubbele plooi. Voor een strakkere look is het mogelijk om de gordijnen met zeilringen in meerdere maten en kleuren uit te rusten. De laatste jaren zijn daarnaast wave-gordijnen sterk in opkomst: strak als gordijnen met ringen, maar wel soepel lopend op rails.

Vaak worden gordijnen gebruikt van plafond tot vloer, oftewel kamerhoog. Die kunnen gemaakt worden van stoffen van ca. 150 cm breed, maar indien beschikbaar liefst van kamerhoge/brede stoffen (280-330 cm breed) gebruikt, omdat er dan meestal geen verticale naden nodig zijn. Een andere oplossing zijn vouwgordijnen, die op maat per raam kunnen worden gemaakt.

Echtgordijn
Het bedrijf bestaat sinds 2015 en werd na een jarenlange ervaring op de gordijnafdeling bij de Hema door Anita Bannink opgericht. Ze vond dat gordijnen kopen makkelijk, leuk en betaalbaar moest zijn. Veel mensen kunnen prima zelf hun ramen/gordijnen opmeten, maar Echtgordijn kan deze ook als extra service aanbieden.


Na 3 jaar is de thuiswerkplek verruild voor nu een kantoor in Breukelen aan de A2. Hier is plek voor alle stoffen, stofstalen en ook veel stoffen die niet op de website staan, zoals bijvoorbeeld brandvertragende (FR) gordijnstoffen. Inmiddels bestaat Echtgordijn vijf jaar en zijn er al heel veel klanten blij gemaakt met nieuwe gordijnen of vouwgordijnen. In totaal zijn er meer dan 25.000(!) meter aan gordijnstof door de handen van de ateliers gegaan.

[sponsored artikel]Links

www.echtgordijn.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, hospitality, raamdecoratie, stof, raambekleding, gordijn, zonwering, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, stoffeer, stoffering, stoffeerder, raam, venster, raamdecoratie, interieurbekleding, weefstof, confectie, gordijnstof, interieurstof, drukstof, verduister, verduisterend, woonaccessoire, #vegthome, #echtgordijn

Gerelateerd nieuws
 
Easy & Safe meubelstoffen
lees verder
Nieuwe filialen Bolia
Het Deense woonmerk Bolia blijf uitbreiden, in meerdere Europese landen, waaronder Nederland. In juli opende de negende winkel in Nederland, de tiende volgt in augustus in Rotterdam.
lees verder
 
Zij-instromers als interieurvakman
lees verder
Coretec via Decokay
Decokay is een keten van 44 interieuradvieswinkels in Nederland waar de betere merken voor woningen zijn te vinden, waaronder Coretec-vloeren.
lees verder
 
ETC Design Hub na vakantie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden