Dieptepunt bezoek binnensteden

Dinsdag 27 oktober 2020

Dramatische ontwikkelingen naar aanleiding van het angstbeleid van de overheid: volgens Inretail zijn er in de herfstvakantie bijna 50% minder bezoekers geweest in de Nederlandse binnensteden ten opzichte van vorig jaar.
Dieptepunt bezoek binnensteden

Foto: Interieurjournaal maart

Het aantal bezoekers dat in de herfstvakantieweek (19-25 oktober) in de Amsterdamse binnenstad werd genoteerd, daalde met maar liefst 73% vergeleken met vorig jaar. Van de dertien door Inretail gemonitorde Nederlandse steden vielen er tien meer dan 40% terug, de gemiddelde daling in bezoekers was 49%.

De maatregelen tegen de coronaverspreiding hebben een enorm effect op de binnensteden, de omzetontwikkeling verliep vorige week dramatisch. Volgens Inretail leverde Amsterdam 64% van de omzet in, Groningen 58% en Utrecht 54%.

De ministeries van Economische Zaken en Justitie & Veiligheid zijn tevreden over de maatregelen die de retail neemt om de pandemie te helpen bestrijden. Ook voor de komende feestdagenperiode is het immers noodzaak dat consumenten op een veilige manier kunnen blijven kopen en van groot maatschappelijke belang om winkels zoveel mogelijk open te houden.

Daarvoor zijn er aangescherpte veiligheidsrichtlijnen voor ondernemers opgesteld en voor veilige winkelgebieden. Vreemd genoeg wordt er hierbij nog altijd niets vermeld over het belang van ventilatie. Maar naast de bekende 1,5 meter afstand geldt nu bijvoorbeeld opnieuw één klant per tien vierkante meter, een streng deurbeleid en zijn er afspraken gemaakt wie het voortouw neemt om coronamaatregelen in te voeren in de openbare ruimte van een winkelgebied.

Gelukkig worden mondkapjes niet verplicht. Terecht want het is bekend dat deze niets toevoegen in het tegengaan van de verspreiding van het virus, ondanks dat de overheid dat in sommige gevallen toch als oplossing presenteert. Twee maanden terug bleek zo'n mondkapjesplicht - op eigen houtje ingesteld door de burgemeesters - in delen van Amsterdam en Rotterdam ook al funest te zijn geweest voor de omzet.

Inretail is gestart met een communicatiecampagne #veiligwinkelen en stimuleert ondernemers lokaal te overleggen over ruimere openingstijden en adviseert consumenten in daluren aankopen te doen. Dat helpt bij het spreiden van bezoekers.Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, inretail, winkel, shop, webwinkel, webshop, online, organisatie, belang, vereniging, corona, #inretail, #veiligwinkelen, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiŽle oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiŽle technologieŽn presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniŽren
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
 
Nieuwe Belgische decoratiebeurs
lees verder
 
Awards voor Jan Goderis
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden