Warm en koud samen bij LZF

Woensdag 28 oktober 2020

Glas is koud en hout is warm; glas is transparant en hout is ondoorzichtig. Glas en hout vullen elkaar volgens LZF daarom perfect aan. Beide materialen vormen Eris, Dune en Estela.
Warm en koud samen bij LZF
Warm en koud samen bij LZF Warm en koud samen bij LZF

De nieuwe lampen van het Spaanse LZF zijn gemaakt van houtfineer en handgeblazen glas en zijn ontworpen door ontwerpstudio Mayice Studio uit Madrid. Net als de planeet waaraan ze haar naam ontleent, heeft Eris (foto 1) volgens de fabrikant een etherische schoonheid. De lamp bestaat uit een glazen bol, net als bij de andere armuturen met de hand geblazen door meesterglasblazer Eduardo Garuti, een houten fineerbuis (verkrijgbaar in vier tinten, met een LED-lichtbron) en een solide basis van gedraaid aluminium (verkrijgbaar in twee kleuren). Eris is geschikt als tafel- en hanglamp.

 

Dune (foto 2) heeft geen duidelijk definieerbare vorm. Het zou kunnen worden omschreven als een amorf armatuur. Dune wikkelt houtfineer in uit één stuk mondgeblazen borosilicaatglas, met twee symmetrische uiteinden en een onregelmatig bolvormig midden. De buis is verkrijgbaar in vijf tinten en herbergt de LED-lichtbron van de lamp.

 

Estela (foto 3) is gemaakt van schoon, helder borosilicaatglas uit één stuk. Het geblazen glas wikkelt zich rond een cilindrische diffusor gemaakt van houtfineer (verkrijgbaar in vijf tinten). Het herbergt een verstelbare LED-lichtbron en een rechte opening aan één kant straalt licht uit dat door het glas wordt verzacht. Estela kan worden gecombineerd met Dune om afwisselende ontwerpoplossingen te creëren voor directiekamers, kantoren en horecagelegenheden.

 

LZF wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Illum.Links

www.illum.nl
www.lzf-lamps.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, hanglamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, design, #lzflamps, #illum, #illumkunstlicht, #luziferlamps

Gerelateerd nieuws
 
Salone Milaan weer later
lees verder
De rollen van een bank
Furnea is een ruim geassorteerde meubelwinkel die naast naast meubelen ook bedden, verlichting, accessoires en karpetten verkoopt, maar ook vloeren legt. Hoe kies je een goed assortiment.
lees verder
 
Kauwgom-bubbel lamp
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
Deense meubels via Lunar
De Belgische agent Lunar Society is sinds begin deze maand gestart met het vertegenwoordigen van een typisch Scandinavisch meubelmerk in de Benelux.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden