Design District 2022

Donderdag 23 juni 2022

Van 8 tot en met 10 juni konden interieur professionals een bezoek brengen aan Design District in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Alhoewel de beurs pas een half jaar geleden ook al plaats vond, zijn er toch nog 5.492 bezoekers naar de beurs gekomen.
Design District 2022
Design District 2022 Design District 2022

Tijdens de 19e editie van het vakevenement lag de focus op het hergebruik van materialen voor productie. Er was volgens de organisatie Puur Design Producties van Design District weer een grote variatie aan deelnemers, van kantoor-, project- en woninginrichting tot akoestische oplossingen, stoffen, verlichting, vloeren, tegels, wandbekleding en sanitair. De eerste avond werden de prijswinnaars van de District Awards bekend gemaakt. De juryleden van dit jaar waren Frederike Top – lichtontwerpster/Willem de Kooning Academie, Carin Frijters – Retail Theater/voorzitter BNS Crisp, Rein Rambaldo – de Horecafabriek en Rob van SprangVEVS interieurarchitecten.

 

In totaal werden acht verschillende prijzen uitgereikt, wij noemen de eerste drie. De eerste prijs was voor IJcoon - gevestigd op hetzelfde adres als meubelfabriek De Tokomst in Beesd - met relax fauteuil Vera (foto 1), ontworpen door Tom Dissel en Timon Scholten. De meeste relax/sta-op fauteuils hebben een beetje een stoffig imago. De jury vindt dat IJcoon dat anders doet. De jury waardeert de aandacht voor de tijdsgeest en de verzilvering van onze samenleving en was unaniem.

 

WL Ceramics (foto 2) het servies van Sari, van ontwerper Sari Rikken ontving de tweede prijs. Sari Rikken ontwerpt servies met organische vormen dat er voor zorgt dat er normale porties worden geconsumeerd en betrekt chefkoks bij het ontwerpproces. Sari heeft volgens de jury aandacht voor het zintuigelijke en aandacht voor materialen. Haar ontwerpen zijn zowel voor hospitality als voor consumenten. Volgens de jury is het servies een staaltje verfrissend ondernemerschap.

 

De derde prijs was voor Arend Groosman voor de houten lamp Circle Arc (foto 3). De jury noemde de houten lamp subtiel en prachtig gemaakt. Ze roemden de ambacht en het vakmanschap en waardeerden het feit dat de lamp in eigen beheer in zijn Haags atelier gemaakt wordt. Van een afstand lijkt de lamp van staal maar van dichtbij is de houtnerftekening zichtbaar.

 

Eind oktober/begin november start de verkoop van standruimten voor volgend jaar. De organisatie kijkt er naar uit om na de zomer weer aan de slag te gaan voor de elfde editie van Design District van 7-9 juni 2023.Links

www.arendgroosman.com
www.bnscrisp.nl
www.designdistrict.nl
www.ijcoon.nl
www.saririkken.com
www.wdka.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, kantoor, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, designdistrict, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, lamp, hanglamp, verlichting, trend, trends, woontrends, interieurtrends, winkel, presentatie, presenteren, visual merchandising, etaleren, bank, sofa, zitmeubel, lounge, #designdistrict, #vannellefabriek

Gerelateerd nieuws
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Mijn digitale zaak
lees verder
Gezellige zomeravonden rond vuur
[Sponsored artikel] - Heerlijk lange zomeravonden, het is dus tijd om de vuurkorf en de BBQ te voorschijn te halen. Toch mag je niet zo maar in het wilde weg een vuurtje stoken. Wat zijn dus de doís en doníts voor vuur in je tuin?
lees verder
 
Eerste signaal zwakkere consumptie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden