De Ploeg 100 jaar

Vrijdag 01 september 2023

De Ploeg bestaat 100 jaar! In al deze jaren is het streven van het merk nooit veranderd. De Ploeg staat nog steeds voor hoogwaardige, eerlijke ontwerpen die lang meegaan.
De Ploeg 100 jaar
De Ploeg 100 jaar De Ploeg 100 jaar De Ploeg 100 jaar

De Ploeg is in 1923 opgericht door Piet Blijenburg en Carl Hijnerals coöperatieve weverij van huishoudtextiel. Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw geniet De Ploeg bekendheid als leverancier van gordijn- en meubelstoffen.

 

De Ploeg is ontstaan vanuit de ideële gedachte dat ieder mens comfortabel moet kunnen wonen en werken. Zorgvuldig bedachte en gemaakte ontwerpen moesten modern, stijlvol wonen en kwaliteit voor iedereen bereikbaar maken. De Ploeg werd dan ook een van de belangrijkste vormgevers van het begrip Goed Wonen.

De Ploeg stelde de eigen bibliotheek open voor de werknemers en combineerde werk met cultuur en inspiratie. Activiteiten als tentoonstellingen en laten zien van vernieuwing in binnenhuisinrichting, mode en kunst lijken op wat we nu zien in hippe conceptstores. De Ploeg liep hiermee vooruit op het nieuwe beleven, delen en informeren.

 

De weverij droeg bij aan goede woninginrichting, goede kleding en goed handwerk. Maar ook aan goede arbeidsverhoudingen in de vorm van een werkgemeenschap waarin alle werknemers zoveel mogelijk tot hun recht komen. Dat vormt de basis voor het uitgangspunt: de mens centraal. Een vroege uiting van maatschappelijk verantwoord ondernemen, nu actueler dan ooit.

 

De Ploeg kenmerkt zich door ambachtelijk vervaardigde, hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen. De collecties geweven en bedrukte Dutch Design stoffen zijn volledig op elkaar afgestemd.

 

De Ploeg, dat in 1991 onderdeel werd van Vescom uit Deurne, is in 2007 overgenomen door - en tot op de dag van vandaag een merk van - Artex uit Aarle-Rixtel, een dochterbedrijf van Hunter Douglas. Artex is ook het bedrijf achter de labels Artelux, Kendix, Loft79 en Your Edition.Links

www.deploeg.com

Tags

nieuws, interieur, productie, weven, kleding, handwerk, gordijnstoffen, gordijnen,stoffen, werkgemeenschap, modern, wonen, stijlvol, comfort, mens, maatschappij, verantwoord, collectie, productie, #goedwonen, #deploeg, #artex, #hunterdouglas

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
Duurzaamheid focus R+T 2024
De voorbereidingen voor R+T 2024 zijn in volle gang. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering opent haar deuren van 19 tot 23 februari 2024. Meer dan 1.000 exposerende bedrijven hebben zich al ingeschreven voor het evenement.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden