Daling kwartaalomzet Beter Bed

Maandag 24 oktober 2022

De warme zomer en de economische onzekerheid deden Beter Bed geen deugd. Vorig kwartaal daalde de omzet met 3,7%, na een sterke start van het jaar. De beddenspecialist zet nu in op nieuwe winkelconcepten.
Daling kwartaalomzet Beter Bed
Daling kwartaalomzet Beter Bed Daling kwartaalomzet Beter Bed

Beter Bed had last van het warme zomerweer en het onzeker economisch klimaat afgelopen zomer. De omzet klokte in het derde kwartaal af op € 54,4 miljoen, 3,7% lager dan een jaar eerder. Wel kreeg de beddengroep er nog marktaandeel bij (+9,6% in Nederland) en was de eerste helft van het jaar een succes. Over de eerste negen maanden steeg de omzet met 8,5%.

 

Onlineverkoop is wel al goed voor bijna 19% van alle omzet dit jaar, aangesterkt door een groei van 4,5% dit kwartaal. 'Wij blijven onze propositie aanpassen en versterken, en wij zijn er trots op dat wij in de afgelopen drie jaar een gemiddelde omzetgroei van 10% hebben gerealiseerd, en 8,5% op jaarbasis. We zijn bezig met de volledige uitvoering van ons strategisch plan, en we hebben aanvullende financiering verzekerd om de verdere uitrol te ondersteunen,' zegt ceo John Kruijssen (foto 1).

 

Veel van dat strategisch plan gaat over het verbeteren van de winkelbeleving. Zo kunnen klanten ondertussen in 42 winkels hun lichaam laten scannen voor een persoonlijk ‘Beter Slapen ID’ (foto 2), een technologie die in het eerste kwartaal van 2023 overal moet zijn. Ook is de  slaapdiscounter Beddenreus (foto 3) vernieuwd met een aangepast winkelconcept. De uitrol volgt in 2023. Voor Beter Bed ontwikkelde de holding dan weer een kleiner stadswinkelconcept. De eerste vestiging is te vinden in The Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam.

 

Van de rest van het jaar verwacht Kruijssen niet bijzonder veel goeds: hij verwacht dat de detailhandel verder zal worden beïnvloed door de hoge inflatie en de lage consumentenbestedingen, maar blijft vertrouwen in de positionering en het bedrijfsmodel van het bedrijf voor de langere termijn.Links

www.beterbed.nl
www,beterbedholding.com

Tags

nieuws, interieur, slaapcomfort, matrassen, bedden, bedsystemen, boxsprings, bedtextiel, kussens, dekbedden, winkelformule, holding, winkelconcept, winkelbeleving, europa, omzetgroei, bedrijfsmodel, #beddenreus, #beterbedholding, #beterbed

Gerelateerd nieuws
Reparatie atelier voor matrassen
Initiatiefnemer, de circulaire beddenwinkel Bedaffair in Heemstede, geeft (oude) matrassen een nog langer leven. Het gaat om matrassen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen.
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
 
Meubelbeurs Brussel back on track
lees verder
 
Wellness Therapy van Varaschin
lees verder
Lagere verkoop detailhandel Q3
De Nederlandse detailhandel zette in het derde kwartaal van 2022 ruim 4% meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het volume nam met bijna 4% af. Bij meubelzaken was de afname zelfs 17%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden