Collectie uit Australie

Maandag 03 juli 2023

Interface lanceert collectie ĎUpon Common Groundí in Europa. Vijf kleurpaletten geÔnspireerd op de wilde Australische natuur: zout water, woestijn en het regenwoud.
Collectie uit Australie
Collectie uit Australie Collectie uit Australie Collectie uit Australie Collectie uit Australie

Vloerenfabrikant Interface lanceert de tapijttegelcollectie Upon Common Ground in Europa. De collectie is ontwikkeld tijdens een zevenjarig project in Australië en borduurt voort op het biofiele Interface-design, waarbij wordt gekeken naar de connectie tussen mens en natuur. De collectie bestaat uit vijf verschillende paletten die geïnspireerd zijn door de Australische natuur: woestijn, zout water, zoet water, Spinifex (een plantensoort) en het regenwoud. De tegels zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon en zijn CO2-neutraal over de gehele levenscyclus via het Carbon Neutral Floors-programma.

 

Bij de ontwikkeling van de collectie is samengewerkt met Europese designteams. 'Als samenleving worden we steeds bewuster van de noodzaak om verbinding te zoeken met de natuur. Dit heeft het designteam toegepast op de ontwikkeling van de Upon Common Ground-collectie. Interface heeft als doel om te leren van het historische en culturele belang van de verbinding tussen mens en aarde. Daarbij vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving,' aldus Liselotte Flu, concept designer Benelux.

 

Sandbank, Shallows en Undulating Water putten inspiratie uit de zandstructuur van rivieren en de gelaagdheid van rimpelingen in ondiep en diep water. Samen creëren ze een naadloze overgang van het organische basispatroon in Sandbank naar de diepe texturen en kleuren in Shallows en Undulating Water.

 

Dry Bark weerspiegelt het natuurlijk gegroefde karakter van boomschors en is verkrijgbaar in een neutrale en meer geaccentueerde vorm.

 

Escarpment is de basisstijl van de collectie en is gebaseerd op de aardse details van eeuwenoude stenen kliffen.Links

www.interface.com

Tags

Nieuws, interieur, vloer, vloeren, tapijt, tapijttegels, tegels, design, australisch, natuur, biofiel, ontwerp, ontwerper, duurzaamheid, carbonneutraal, co2neutraal, paletten, basispatroon, organisch, #uponcommonground, #interface

Gerelateerd nieuws
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Karpethal op Heimtextil vol
De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.
lees verder
Unilin koopt Balta-site
Quick-Step moeder Unilin heeft een veertien hectare groot terrein van voormalig buurman Balta in Avelgem opgekocht.
lees verder
 
Angela van Dongen naar Upstairs
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden