Collectie uit Australie

Maandag 03 juli 2023

Interface lanceert collectie ‘Upon Common Ground’ in Europa. Vijf kleurpaletten geïnspireerd op de wilde Australische natuur: zout water, woestijn en het regenwoud.
Collectie uit Australie
Collectie uit Australie Collectie uit Australie Collectie uit Australie Collectie uit Australie

Vloerenfabrikant Interface lanceert de tapijttegelcollectie Upon Common Ground in Europa. De collectie is ontwikkeld tijdens een zevenjarig project in Australië en borduurt voort op het biofiele Interface-design, waarbij wordt gekeken naar de connectie tussen mens en natuur. De collectie bestaat uit vijf verschillende paletten die geïnspireerd zijn door de Australische natuur: woestijn, zout water, zoet water, Spinifex (een plantensoort) en het regenwoud. De tegels zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon en zijn CO2-neutraal over de gehele levenscyclus via het Carbon Neutral Floors-programma.

 

Bij de ontwikkeling van de collectie is samengewerkt met Europese designteams. 'Als samenleving worden we steeds bewuster van de noodzaak om verbinding te zoeken met de natuur. Dit heeft het designteam toegepast op de ontwikkeling van de Upon Common Ground-collectie. Interface heeft als doel om te leren van het historische en culturele belang van de verbinding tussen mens en aarde. Daarbij vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving,' aldus Liselotte Flu, concept designer Benelux.

 

Sandbank, Shallows en Undulating Water putten inspiratie uit de zandstructuur van rivieren en de gelaagdheid van rimpelingen in ondiep en diep water. Samen creëren ze een naadloze overgang van het organische basispatroon in Sandbank naar de diepe texturen en kleuren in Shallows en Undulating Water.

 

Dry Bark weerspiegelt het natuurlijk gegroefde karakter van boomschors en is verkrijgbaar in een neutrale en meer geaccentueerde vorm.

 

Escarpment is de basisstijl van de collectie en is gebaseerd op de aardse details van eeuwenoude stenen kliffen.Links

www.interface.com

Tags

Nieuws, interieur, vloer, vloeren, tapijt, tapijttegels, tegels, design, australisch, natuur, biofiel, ontwerp, ontwerper, duurzaamheid, carbonneutraal, co2neutraal, paletten, basispatroon, organisch, #uponcommonground, #interface

Gerelateerd nieuws
 
Derde editie Destination Design
lees verder
Speciale editie Domotex
In januari 2025 vind de Carpet & Rugs editie plaats van de Domotex, uiteraard weer in Hannover.
lees verder
Elegante deurmatten in interieur
[Sponsored artikel] - Bij de inrichting van je woning zorg je er onder meer voor dat je meubels bij elkaar passen de muren een mooie kleur krijgen en kunstwerken aan de wand hangen. Maar heb je ook aan een passende deurmat gedacht?
lees verder
 
Exclusieve distributie Wicanders
lees verder
 
123 vloerkleed stopt
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden