Boontje ontwerpt de zon

Dinsdag 10 november 2020

Tord Boontje ontwierp voor Foscarini de Sun-Light of Love: een lichtobject waarbij je niet kunt bepalen waar het begint en waar het eindigt.
Boontje ontwerpt de zon
Boontje ontwerpt de zon Boontje ontwerpt de zon

Ontwerper Tord Boontje stelde bij het bedenken van het hanglamp-ontwerp: 'Ik wilde de zon naar binnen halen, in het interieur. Sun-Light of Love is een object waarbij je, net als bij zonlicht, niet kunt bepalen waar het begint en waar het eindigt.' .

Om Sun-Light of Love te ontwerpen, liet Tord Boontje zich niet alleen inspireren door de gloeiende en ongrijpbare contouren van de zon en door satellietfoto’s van het universum, maar ook door de lichteffecten in barokke beeldhouwkunst en architectuur. Uiteindelijk gebruikte hij maar liefst 390 'stralen' van staal, die van elkaar gescheiden en bevestigd zijn aan een centraal punt. Samen vormen deze een buitengewoon decoratieve hanglamp met een theatrale uitstraling en persoonlijkheid.
 
De Italiaanse verlichtingsfabrikant Foscarini brengt deze Sun–Light of Love-lamp die een grote decoratieve impact heeft, zonder pompeus of opzichtig te zijn. De lamp heeft een dubbele lichtbron - een precieze, naar beneden gerichte bundel, en indirect, diffuus, naar boven gericht licht - waardoor de ruimte of optimaal wordt verlicht of een gezellige sfeer rond een tafel wordt gecreëerd.

De lamp is leverbaar in twee kleuren: de witte (foto 2) doet denken aan Scandinavië en past bij meer ingetogen, minimalistische interieurs, de gouden (foto 1) geeft de lamp een meer luxueuze uitstraling.

De vertegenwoordiger van Foscarini is FK Projecten, iedere maandag van 10-17 uur te vinden in het ETC Design Center Europe in Culemborg.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.fkprojecten.nl
www.foscarini.com
www.foscarini.it
www.tordboontje.com

Tags

Nieuws, Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, verlichting, hanglamp, vloerlamp, verlichting, lamp, licht, led, dim, design, ontwerp, armatuur, diffuser, kap, lampenkap, #fkprojecten, #foscarini, #tordboontje, #etcdesigncenter, #etcexpo

Gerelateerd nieuws
Licht is van levensbelang
In het kader van Wereldgezondheidsdag (7 april) vraagt de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) aandacht voor het gebrek aan goed en voldoende licht.
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
Non-food februari -30 procent
De detailhandel heeft in februari 2,8% minder omgezet dan in februari 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,5% lager. Door de aanhoudende strenge corona maatregelen leed de non-foodsector een fors omzetverlies.
lees verder
Naar het circus
Italiaanse verlichtingsfabrikant Karman presenteert de nieuwe Circus collectie. Deze lijn bestaat uit drie hanglampen van geblazen glas.
lees verder
Design District naar november
De interieurdesign beurs Design District is verplaatst naar het najaar en wordt nu van 3-5 november georganiseerd in de van Nelle Fabriek Rotterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden