KFF naar Rotterdam

Dinsdag 10 november 2020

De Duitse meubelfabrikant KKF en haar zusje Asco hebben hun showroom verhuisd naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.
KFF naar Rotterdam
KFF naar Rotterdam KFF naar Rotterdam KFF naar Rotterdam

De nieuwe showroom van de Duitse fabrikant KFF is vanaf nu op afspraak te bezoeken in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Daarnaast is de Tea Room, de voormalig directiekamer bovenop de fabriek met ramen rondom, geheel door KFF (stoelen) en Asco (tafels) ingericht. Deze kan afgehuurd worden voor events en vergaderingen, maar kan - mits vrij - op verzoek ook bezichtigd worden. Het is de bedoeling om na afloop van de coronacrisis nog een feestelijke opening te houden.

KFF en Asco zijn vertrokken uit DWI (De Woonindustrie) omdat het bedrijf vindt dat het niet gelukt is om er een echte design afdeling van te maken. Volgens exportdirecteur Léon Lemmen (foto) heeft zes jaar lang ondersteuning en promotie niet het beoogde effect gehad. Onduidelijk blijft wel wat de rol van KFF en Asco hierbij was, daar er maar weinig van deze bedrijven zelf op promotioneel gebied werd vernomen.

Lemmen stelt dat er voor hen te weinig winkeliers uit het hogere segment kwamen en de designafdeling daarmee nooit de beoogde opvolger van het DDC (Dutch Design Center) is geworden. Ondanks dat het aanbod afgelopen drie jaar in september nog werd aangevuld met de Dutch Design Dock in de naast DWI gelegen Beursfabriek met onder meer Castelijn, Label Vandenberg, Leolux, Montis en Pode.

Toch lijkt Lemmen met pijn in het hart te zijn vertrokken. Want hij stelt nog altijd dat alle randvoorwaarden voor een succesvolle designafdeling in DWI aanwezig zijn: DWI is een prachtig gebouw met een uitstekende locatie, ruimtes en faciliteiten tegen lage kosten. Hij betreurt het daarom dat andere designmerken zijns inziens niet in voldoende mate voor DWI hebben willen kiezen, ondanks ook dat ook het DWI-management daar alles voor heeft gedaan. Zo koos Leolux bijvoorbeeld afgelopen najaar voor een eigen show in Leersum. Vandaag de dag is de designwereld dan ook weer meer versnipperd dan ooit, wellicht op de IMM in Keulen na.

Een andere reden voor het vertrek is dat Lemmen er herhaaldelijk kopieën of afgeleide imitaties van zijn eigen modellen heeft waargenomen, die tegen lagere prijzen werden verkocht. Overigens was KFF met zijn Texas-stoel ooit zelf een speler in het middensegment, maar dat stadium stelt de firma al een meer dan een decennium te zijn ontgroeid. Bij de collecties van KFF en Asco gaat het nu allereerst om vormgeving, originaliteit, uitstraling, kwaliteit, comfort, materiaal- en kleurkeuze, exclusiviteit en daarna pas de prijs. Agenten voor KFF en Asco zijn Le Fat Tafel (Bert Berkouwer) voor retail en Huijser Meubel Agenturen (Alfred Huijser) voor projecten.Links

www.asco-moebel.de
www.dewoonindustrie.nl
www.huijsermeubelagenturen.com
www.kff.de
www.lefattafels.nl
www.vannellefabriek.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, beurs, show, huisshow, evenement, vakbeurs, tentoonstelling, event, meubel, stoel, fauteuil, bank, tafel, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #kff, #ascomoebel,#huijsermeubelagenturen, #lefattafels, #vannellefabriek

Gerelateerd nieuws
IMS krijgt directieduo
Na zeven jaar in de IMS Group Liechtenstein als algemeen directeur van verschillende Duitse dochterondernemingen (IMS Duitsland, IMS Living, New Look, Nordica), draagt Christoph Gwosdz het leiderschap op 31 maart 2021 over.
lees verder
 
Zachte omarming
lees verder
Unieke oplossing
Steeds meer mensen werken momenteel thuis en dat is een trend die zal blijven bestaan. En als er dan gegeten moet worden, moet alle apparatuur weer van de eettafel opgeruimd worden. Daar is nu een oplossing voor: de thuiswerktafel.
lees verder
 
Nieuwe directeur Ronald Schmitt
lees verder
Showup voorjaar vervalt
De voorjaarseditie editie van Showup was al verplaatst naar maart, maar de allesverwoestende corona-crisis haalt ook alweer een streep door deze editie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden