Aribert Guiking overleden

Woensdag 22 maart 2023

In memoriam: freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
Aribert Guiking overleden

Aribert Albert Jan Guiking werd geboren op 10 oktober 1954 in Harderwijk en is vorige week woensdag 15 maart plotseling overleden. Volgens de rouwadvertentie in De Gelderlander gebeurde dat op een zonnige dag, terwijl hij bezig was in de natuur. Volgens zijn broer omdat zijn hart het begaf. Ook zou hij inmiddels in besloten kring begraven zijn.

Na zijn studie pedagogiek aan de academie en universiteit in Nijmegen, studeerde Guiking daar ook culturele antropologie. In 1993 kwam hij terecht bij het vakblad Zonvak (zonwering) van Elsevier, waar hij als (hoofd)redacteur werkte. Daarna maakte hij de stap naar de vakbladen Eisma's Vakpers (schilder) en vervolgens Ons Huis (woning- en projectinrichting). Gedurende z'n carrière was hij ook als freelance journalist (Tekst en Uitleg) actief.

In 2007 werd hij zelf uitgever (YTA) van een vakblad, Yataz. Door tegenvallende omzet stopte dit in 2012. Aribert bleef echter actief als freelancer en publiceerde nieuws op zijn gelijknamige blog. Voor het laatst op 10 maart. Zijn broer maakte op 19 maart hierop zijn overlijden wereldkundig.

Guiking was een bijzondere persoonlijkheid. Hij bagatelliseerde vaak dingen die voor anderen juist belangrijk waren. 'Gebakken lucht' noemde hij dat en dat schreef hij ook. Soms had ie gelijk, maar zeker niet altijd. Hij was ook immer kritisch. En hoewel niet iedereen dat altijd fijn vond, was dat nu eenmaal zijn inborst. Het was altijd oprecht, zijn mening. Zelfs op zichzelf was hij kritisch.

De aanwezigheid van Guiking was nooit onopgemerkt: hij had altijd zijn woordje klaar. Maar dat was kortgeleden dus voor het laatst. Hij laat drie dochters na, Tally, Amber en Yola, die we veel sterke wensen met het verlies. Aribert rust in vrede.Links

memori.nl/gedenkplaats/aribert-guiking

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, banken, fauteuils, stoelen, meubelen, meubelfabrikant, overleden, overlijden, gestorven, sterven, heengaag, heengegaan, deceased, dood, rouw, rouwkaart, rouwadvertentie, annonce, afscheid, personalia, persoonlijkheid, in memoriam, herinnering, begraven, begrafenis, crematie, cremeren, #herinnering, #aribertguiking, #overleden, #inmemoriam, #memoriam

Gerelateerd nieuws
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
Hekwerk op maat
[Sponsored artikel] - Het creëren van een maatwerk hekwerk kan een waardevolle toevoeging zijn aan elk eigendom voor het definiëren van grenzen, toevoegen van esthetische waarde of verbeteren van beveiliging.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden