Aribert Guiking overleden

Woensdag 22 maart 2023

In memoriam: freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
Aribert Guiking overleden

Aribert Albert Jan Guiking werd geboren op 10 oktober 1954 in Harderwijk en is vorige week woensdag 15 maart plotseling overleden. Volgens de rouwadvertentie in De Gelderlander gebeurde dat op een zonnige dag, terwijl hij bezig was in de natuur. Volgens zijn broer omdat zijn hart het begaf. Ook zou hij inmiddels in besloten kring begraven zijn.

Na zijn studie pedagogiek aan de academie en universiteit in Nijmegen, studeerde Guiking daar ook culturele antropologie. In 1993 kwam hij terecht bij het vakblad Zonvak (zonwering) van Elsevier, waar hij als (hoofd)redacteur werkte. Daarna maakte hij de stap naar de vakbladen Eisma's Vakpers (schilder) en vervolgens Ons Huis (woning- en projectinrichting). Gedurende z'n carrière was hij ook als freelance journalist (Tekst en Uitleg) actief.

In 2007 werd hij zelf uitgever (YTA) van een vakblad, Yataz. Door tegenvallende omzet stopte dit in 2012. Aribert bleef echter actief als freelancer en publiceerde nieuws op zijn gelijknamige blog. Voor het laatst op 10 maart. Zijn broer maakte op 19 maart hierop zijn overlijden wereldkundig.

Guiking was een bijzondere persoonlijkheid. Hij bagatelliseerde vaak dingen die voor anderen juist belangrijk waren. 'Gebakken lucht' noemde hij dat en dat schreef hij ook. Soms had ie gelijk, maar zeker niet altijd. Hij was ook immer kritisch. En hoewel niet iedereen dat altijd fijn vond, was dat nu eenmaal zijn inborst. Het was altijd oprecht, zijn mening. Zelfs op zichzelf was hij kritisch.

De aanwezigheid van Guiking was nooit onopgemerkt: hij had altijd zijn woordje klaar. Maar dat was kortgeleden dus voor het laatst. Hij laat drie dochters na, Tally, Amber en Yola, die we veel sterke wensen met het verlies. Aribert rust in vrede.Links

memori.nl/gedenkplaats/aribert-guiking

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, banken, fauteuils, stoelen, meubelen, meubelfabrikant, overleden, overlijden, gestorven, sterven, heengaag, heengegaan, deceased, dood, rouw, rouwkaart, rouwadvertentie, annonce, afscheid, personalia, persoonlijkheid, in memoriam, herinnering, begraven, begrafenis, crematie, cremeren, #herinnering, #aribertguiking, #overleden, #inmemoriam, #memoriam

Gerelateerd nieuws
Digitale academie
De Digitale Academie van de Ambiente, Christmasworld en Creativeworld georganiseerd door de Messe Frankfurt gaat van start met duurzaamheid als openingsthema.
lees verder
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder
Banenwinkel voor retail
Inretail opent per 1 juni een tijdelijke banenwinkel in Deventer, met als doel om werkzoekenden, werkgevers en andere betrokkenen in de non-food retail met elkaar te verbinden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden