2019 slecht voor Westwing

Donderdag 26 maart 2020

Was 2018 nog winstgevend voor Westwing, over 2019 scoorde de interieurwebwinkel een slecht resultaat.
2019 slecht voor Westwing

Westwing boekte volgens een rapport van het online platform Gründerszene nog wel een lichte omzetstijging. Deze steeg met 5% naar € 267 miljoen, terwijl de omzetstijging in 2018 nog 15% bedroeg. In 2018 maakte Westwing de balans op met een plus van € 3 miljoen, over 2019 was het verlies € 10 miljoen!
Vorig jaar mei waren er na het eerste kwartaal overigens al voortekenen van een minder gunstig resultaat te zien.

De oorzaak voor het negatieve resultaat is volgens de internationaal opererende online speler veroorzaakt door verplaatsing van magazijnen en marketingfouten. Het bedrijf, dat diens grootste investeerder in november zag vertrekken, stelt echter nog een netto kaspositie van € 73 miljoen te hebben en verwacht in 2021 weer winstgevendheid te zijn.Links

www.home24.nl
www.rocket-internet.com
www.westwing.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, #kinnevik, #rocketinternet, #home24, #westwing

Gerelateerd nieuws
Vakbeurzen post lockdown
Het is een vreemde tijd, ook voor vakbeurzen. Eerst werden vele afgelast, maar in september vindt de eerste vakbeurs voor consumentengoederen weer plaats in Hamburg: Nordstil, van 5 tot en met 7 september.
lees verder
 
Arli overgenomen
lees verder
Forest gaat draadloos
Vanaf deze zomer is de Forest Shuttle, ook verkrijgbaar als een draadloze accumotor. De Shuttle iOn is daarmee geschikt voor ruimtes waar geen stroomvoorziening in de buurt is.
lees verder
 
Twee keer zoet bij Essenza
lees verder
 
Inspiratie uit de Louis XV periode
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden