Zij-instromers als interieurvakman

Donderdag 08 juli 2021

Afgelopen maandag is een nieuw initiatief gepresenteerd voor het werven en opleiden van zij-instromers tot interieurvakman (m/v).
Zij-instromers als interieurvakman

Foto: het nieuwe opleidingslokaal van het HMC in Rotterdam, de trots van de opleiding Interieurvakman woon- en projectstoffering.

 

Op het HMC (Hout- en Meubileringscollege) in Rotterdam werd een nieuw initiatief gepresenteerd voor het werven en opleiden van zij-instromers tot interieurvakman. Dat is ontwikkeld binnen een samenwerkingsverband tussen HMC, Inretail, UWV en het Werkgevers Servicepunt Rijnmond.

 

Doel is om de komende periode via de accountmanagers van het UWV (ook in de regio’s Haaglanden en Zeeland) zo’n 50 kandidaten te werven, die omgeschoold gaan worden tot Interieurvakman. Deze krijgen dan een speciale opleiding bij het HMC in Rotterdam, die in totaal negen maanden duurt. Men gaat dan één dag in de week naar school en leert het overige vooral in de praktijk door het uit te voeren bij de werkgever.

 

In deze opleiding worden alle facetten van het vak (van raam tot vloer) meegenomen, zodat er een goede basis wordt gelegd voor deze nieuwe vakmensen. Uit cijfers, gepresenteerd door Inretail, bleek dat er momenteel zo’n 130 leerlingen worden opgeleid (al 30% meer dan voorgaande jaren), waarbij er minimaal 800 vacatures zijn in de markt.

 

Een groep werkgevers was ook aanwezig en die reageerden allemaal enthousiast op dit initiatief. Er is een hele grote vraag naar nieuwe vakmensen voor het stofferen van huizen en projecten. Bij iedereen zijn er vacatures en men vindt het dan ook belangrijk om alle bronnen hiervoor te benutten.

 

Het UWV en het Werkgevers Servicepunt gaat nu aan de slag om de mensen te werven en te selecteren. Elke kandidaat wordt persoonlijk gesproken en bekeken of deze geschikt kan zijn voor dit mooie vak. De overgebleven kandidaten worden dan begin september uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op het HMC, gevolgd door speeddates met mogelijke werkgevers.

 

Doel is uiteindelijk dat zo’n 15-20 kandidaten de opleiding gaan volgen en dan in dienst zijn bij één van de werkgevers. Als deze aanpak succesvol is, dan zal het concept uitgerold worden naar alle regio’s in Nederland, zodat er een veel meer instroom voor het beroep zal zijn. Werkgevers die zich nu al willen aanmelden voor dit iniatief, kunnen zich melden bij Bert-Jan van der Stelt van Inretail.Links

www.inretail.nl
www.interieur-vakman.nl
www.uwv.nl
www.hmcollege.nl
www.wsprijnmond.nl
www.bvp.nl

Tags

Opleiding, zij-instroom, nieuws, interieur, vloeren, raamdecoratie, vakman, woonstoffering, projectstoffering, initiatief, samenwerking, Rotterdam, Rijnmond, #hmc, #inretail, @interieurvakman, #wspr, #bvp

Gerelateerd nieuws
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder
Nieuw Intr point in Nuth
Per vandaag, 1 augustus, is het meest zuidelijk gelegen Intr Point verhuisd naar een nieuwe, grotere en klimaatneutrale locatie in Nuth.
lees verder
 
Vakantiegevoel verf
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden