Woonretail 2020 goed begonnen

Vrijdag 13 maart 2020

De Nederlandse detailhandel heeft in januari 2020 3,7% meer omzet geboekt dan in dezelfde maand vorig jaar. De online-groei daalde onder de 10%. En de interieurbranche blijft koploper.
Woonretail 2020 goed begonnen
Woonretail 2020 goed begonnen

Non-food kwam totaal op +2,7% (volume +1,8%). En weer waren meubels en woninginrichting (+3,9%) en doe-het-zelfwinkels inclusief keukens en vloeren (+4,7%) koplopers. Consumentenelektronica en witgoed en Schoenen en lederwaren flipperden weer de min in (-1,3% respectievelijk - 2,6%), Recreatie-artikelen herstelde zich van de -4% in december met nu een positieve +3,5%.

De online groei daalde wederom, nu zelfs tot onder de dubbele cijfers. Via pure webshops werd in januari 10,3% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 9,4%, totaal kwam uit op 9,9%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
Hekwerk op maat
[Sponsored artikel] - Het creëren van een maatwerk hekwerk kan een waardevolle toevoeging zijn aan elk eigendom voor het definiëren van grenzen, toevoegen van esthetische waarde of verbeteren van beveiliging.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden