Buxkin en Leoxx creŽren Stripes

Vrijdag 13 maart 2020

Leoxx introduceert een exclusieve lijn karpetten gemaakt van gerecycled leer, wolvilt en gerecycled vilt. De nieuwe collectie die de naam Stripes draagt, is een co-creatie met Buxkin, een innovatief en zelfproducerend ontwerpbureau van Nederlandse bodem.
Buxkin en Leoxx creŽren Stripes
Buxkin en Leoxx creŽren Stripes Buxkin en Leoxx creŽren Stripes

De collectie van Leoxx en Buxkin bestaat uit zes karpetten en combineert een minimalistisch grafisch design met de warmte van natuurlijke materialen. De karpetten, verkrijgbaar in diverse formaten, zijn gemaakt van gerecycled leer, wolvilt en/of gerecycled vilt en worden op ambachtelijke wijze met de hand in Nederland vervaardigd.

 

Bijzonder is volgens de bedrijven dat de materiaaleigenschappen van Stripes tegengesteld lijken. Het gerecyclede leer oogt stug en hard, maar voelt dankzij de natuurlijke herkomst warm aan. De combinatie met natuurlijk wolvilt voegt nog meer warmte en comfort toe en zorgt voor goede akoestische eigenschappen.

 

Alle Stripes-creaties zijn ontworpen vanuit de zero waste-gedachte. Zo is het gerecyclede leer dat in de vloerkleden wordt gebruikt, gemaakt van restanten afkomstig uit de schoenenindustrie. Dankzij het gebruik van 100% natuurlijk wolvilt en gerecyclede materialen zijn de karpetten volledig recyclebaar.Links

www.buxkin.com
www.leoxx.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, tapijt, vloerbedekking, vloer, vloerbedekking, vloerkleden, karpet, kleed, #leoxx, #buxkin, #printsvanoranje, #stripes

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
Overname door Bona
Bona neemt de Australische distributeur Ezi Floor Products (EFP) over. EFP sluit zich daardoor aan bij Bonaís netwerk van 16 dochterondernemingen wereldwijd.
lees verder
Voordelen PVC vloer
[Sponsored artikel] - Als je op zoek bent naar een vloer die stijlvol, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, overweeg dan eens een PVC vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden