Voorjaarscollectie van Auping

Woensdag 14 april 2021

Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
Voorjaarscollectie van Auping
Voorjaarscollectie van Auping

Een gevarieerde voorjaarscollectie bedtextiel van Auping, waarin de kleur blauw de boventoon voert. Blauw werkt volgens de beddenfabrikant rustgevend in de slaapkamer - de kleur wordt vaak geassocieerd met sereniteit. Opvallend is dat in deze collectie ook Japanse invloeden terug te vinden zijn: traditionele motieven en subtiele blauwtinten verwerkt in een hedendaagse dessin. Zo heeft de Takano strakke rode, roze en koraalkleurige strepen en speelse zwart-wit streepjes. De Soho Blue heeft een a-symmetrische vlakverdeling waarbij blokken, strepen, fijne stippen en rasters samen het dessin vormen en een rijke schakering aan blauwtinten de finishing touch geeft. De voorjaarscollectie bevat ook veel grafische dessins. Strepen en blokken geven een krachtig en speels effect aan de overtrekken.

 

Het bedtextiel uit de voorjaarscollectie is gemaakt van katoensatijn dat het overtrek een mooie glans geeft en zacht en glad aanvoelt. Alle overtrekken hebben een extra lange instopstrook waardoor ze ook geschikt zijn voor hoge matrassen. Met de lusjes aan de binnenkant zijn de overtrekken eenvoudig aan een dekbed vast te maken zodat het dekbed altijd op zijn plek blijft. De collectie is vanaf heden leverbaar.

 

De fabrikant uit Deventer kiest voor duurzame productie van de bedtextielcollectie - waarbij het katoen wordt geproduceerd volgens de richtlijnen van het Better Cotton Initiative (BCI). Het Better Cotton Initiative zet zich in voor betere economische condities, milieuvriendelijke productie van katoen en voor verbeterde werkomstandigheden. Concrete resultaten zijn: minder waterverspilling, vermindering van pesticide gebruik, meer gebruik van organische bemesting, verbeterde winst voor de boer en verbeterde oogstopbrengsten. De verpakking van de overtrekken is gemaakt van PET-materiaal en FSC-gecertificeerd papier dat met milieuvriendelijke inkt is bedrukt. PET is een kunststof die keer op keer gerecycled kan worden.Links

www.auping.nl
www.bettercotton.org

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, kussen, matras, tijk, boxsping, bedtextiel, overtrek, dekbedovertrek, dekbed, laken, kussen, sprei, kelim, rust, blauw, japans, duurzaamheid, bettercotton, #takano, #soho, #auping, #bci, #bettercotton

Gerelateerd nieuws
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
Hogere omzet woninginrichting
In augustus heeft de Nederlandse retail 5,9% meer verkocht. Food steeg met 6,3%, non food met 4,3%. De omzet van onder andere woninginrichting is deels gestegen.
lees verder
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden