Vloerverwarming

Woensdag 11 november 2020

Er zijn voldoende afwerkvloeren die geschikt zijn voor op vloeren met vloerverwarming. Maar hoe ga je te werk als iemand graag vloerverwarming zou willen aanleggen?
Vloerverwarming
Vloerverwarming

Vloerverwarming geeft een comfortabele omgevingswarmte, wat steeds meer mensen aanspreekt. Nu moet iemand die dat wil zelf eerst een vloerverwarming regelen voordat de afwerkvloer erop gelegd kan worden.

Er zijn echter partijen die zowel de installatie van vloerverwarming als daarna een pvc- of houten vloer installeert. Het voordeel: er is één aanspreekpunt en de werkzaamheden worden direct achter elkaar uitgevoerd. Vloer & Raamdecor uit Dordrecht is een voorbeeld van een bedrijf die de totale installatie van vloerverwarming, inclusief het aanbrengen van een energiezuinige pomp, het dichten van de sleuven en het egaliseren en aanbrengen van een nieuwe vloer (pvc/linoleum/keramisch/laminaat/hout) binnen drie dagen kan verzorgen.

Bij een bestaande cement dekvloer is het vaak mogelijk om vloerverwarming zonder hak- of breekwerk stofvrij in te frezen. Er worden dan sleuven van ca. 20 mm diep in de vloer aangebracht voor bij- of hoofdverwarming die op de bestaande cv-ketel of stadsverwarming wordt aangesloten.

 

Is frezen niet mogelijk, dan kan elektrische vloerverwarming (0,35 mm dunne verwarmingsfolie) een prima alternatief zijn, ook voor diegene die uit oogpunt van duurzaamheid van het gas af willen. Elektrische of infrarood vloerverwarming is efficiënt met een verbruik van 50 tot 100 watt per m² in plaats van 150 watt per m² zoals andere gangbare systemen. Door een laag reflecterende isolatiefolie aan te brengen gaat geen warmte verloren. En door een magnesiumoxide plaat hierop aan te brengen ontstaat er een 10 dB geluiddempende constructie wat dit systeem meteen geschikt maakt voor appartementen.

 

Vloer & Raamdecor levert dus zowel in woningen als projecten (pvc)vloeren (bijvoorbeeld betonlook of visgraat) en vloerverwarming. Maar ook raamdecoratie of een kast op maat kan het bedrijf, dat een showroom heeft op Woonboulevard Dordt aan de Mijlweg in Dordrecht, leveren en installeren.

 

[sponsored artikel]Links

www.vloerenraamdecor.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, winkel, filiaal, vestiging, residentieel, hospitality, vloeren, laminaat, houten vloeren, hout, plank, visgraat, ondervloeren, vloerbedekking, vloer, pvc, lvt, vinyl, parket, linoleum, marmoleum, rigid, laminaat, #vloerverwarming, #elektrischeverwarming, #vloerenraamdecor

Gerelateerd nieuws
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden