Studie in roestvrij staal

Donderdag 13 mei 2021

Designer Xavier Lust ontwerpt de bijzondere metalen tafel Eagle Consule, die slechts in een oplage van acht stuks beschikbaar is.
Studie in roestvrij staal
Studie in roestvrij staal Studie in roestvrij staal

De Eagle Console is de voortzetting van Xavier Lust's verkenningen naar het gebruik van metaal. Het metaal dat de tafel vormt golft alsof een penbeweging in metaal gegoten is. De vloeibaarheid in het ontwerp staat in contrast met de complexiteit van de techniek die voor deze tafel gebruikt is. Er is namelijk een perfecte balans nodig om stabiliteit te garanderen. De tafel is volledig gemaakt van roestvrij staal, in drie verschillende afwerkingen; het totale oppervlak is gesatineerd, de rondingen die de voeten vormen hebben een zwarte patina en het binnenoppervlak van de ronding bovenop de console heeft een gespiegelde gepolijste afwerking.

 

Ontwerper Xavier Lust studeerde af aan het 'Institut St Luc'-Brussel in interieurontwerp in 1992. Sinds 1990 ontwerpt hij interieurs, meubels en accessoires. Zelf, of in samenwerking voor toonaangevende meubelbedrijven zoals MDF Italia, De Padova en Extremis.Links

www.xavierlust.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubilair, woonkamer, kantoor, hotel, project, projectinrichting, stoel, fauteuil, tafel, salontafel bank, verlichting, designer, ontwerp, #xavierlust, #Eagleconsule

Gerelateerd nieuws
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
 
Nieuwe agent voor Calia Italia
lees verder
Sofacompany zus Jysk
Sofacompany wordt een zus van Jysk. En Jysk doet een grote investering in Lelystad.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
 
Awards voor Jan Goderis
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden