Origami van hout

Woensdag 12 mei 2021

San is het nieuwste ontwerp van Roderick Vos voor meubelleverancier Linteloo. Zijn inspiratie haalde Vos uit de praktijk van het meubelmaken.
Origami van hout
Origami van hout Origami van hout

Roderick Vos: 'Het idee voor deze tafel ontstond in de houtfabriek, toen ik naar een CNC-freesmachine (computer numerical control) keek, die een hoekpatroon in een rechthoekig vlak sneed. Dit is eigenlijk hoe de meeste van mijn ideeën tot stand komen, van Linteloo’s Isola tot de San.

 

Ik ben gewoon niet het soort ontwerper dat gewoon aan zijn bureau kan zitten en beginnen met tekenen. Ik moet eropuit, op avontuur. En fabrieken zijn waar het allemaal gebeurt. Daar krijg ik voor mij de beste ideeën voor een interessant ontwerp. Ik ben meer een doener, en dit traject past het beste bij mij. Ik realiseerde me dat ik mijn basisconcept kon gebruiken voor een serie salontafels, met een opwindend, Escher-achtig gevoel. Bovendien had ik nog nooit zo'n tafel gezien, wat me ertoe aanzette om dieper in te duiken. Ik vind het niet leuk om te ‘herhalen’ wat al door andere ontwerpers is gedaan. Ik wil echt iets nieuws toevoegen.

Vreemd genoeg bracht dit concept jeugdherinneringen terug. Papieren vliegtuigjes vouwen, op een manier die doet denken aan Japanse origami. Schoonheid kan vaak zo eenvoudig zijn. Het is alsof je een vel papier dubbelvouwt, maar niet perfect, zodat de hoeken niet op elkaar aansluiten. Dit is het basisprincipe van San's ontwerp: een soort origami, maar met hout in plaats van papier.'

 

Door de platte 2D-rechthoek drie keer te vouwen, en elke keer enigszins afwijkend, komt het 3D-beeld tevoorschijn, waarbij het tafelblad met twee niveaus over de zijkanten uitsteekt. De 3D-elementen kunnen vervolgens als puzzelstukjes worden gebruikt, waardoor allerlei interessante configuraties ontstaan. Met slechts twee elementen kunnen vijf verschillende arrangementen gemaakt worden.Links

www.linteloo.com
www.roderickvos.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubilair, woonkamer, kantoor, hotel, project, projectinrichting, stoel, fauteuil, tafel, salontafel bank, verlichting, #Linteloo, #roderickvos, #san

Gerelateerd nieuws
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
 
Nieuwe agent voor Calia Italia
lees verder
Sofacompany zus Jysk
Sofacompany wordt een zus van Jysk. En Jysk doet een grote investering in Lelystad.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
 
Awards voor Jan Goderis
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden