Sterke groei Home24

Dinsdag 17 augustus 2021

Online interieurwebshop Home24 brengt een positief persbericht naar buiten. In het tweede kwartaal van 2021 groeide de omzet met 41% tot Ä 166 miljoen ten opzichte van een groei van 49% in dezelfde periode vorig jaar.
Sterke groei Home24

Volgens Home24 is de bereidheid om meubels online te kopen merkbaar toegenomen. In de eerste helft van het jaar zijn meer actieve klanten geregistreerd dan ooit tevoren. Dit bevestigt volgens het beursgenoteerde bedrijf dat de nieuwe klanten online actief blijven, zelfs na de heropening van fysieke winkels. Tegelijkertijd nam het ordervolume in deze periode toe.

 

Om toekomstige groei te stimuleren en klanten de best mogelijke winkelervaring te blijven bieden, investeert home24 in de uitbreiding van het samengestelde assortiment en in een uitbreiding van het showroomconcept als extra kanaal voor klantenwerving en om het merk tastbaarder te maken. Ook zal er meer aandacht komen voor internationalisering om een significante omvang te bereiken in de Europese markten buiten de DACH-regio.

 

Dan de cijfers. In de eerste helft van 2021 stegen de opbrengsten tot € 325 miljoen, wat neerkomt op een groei op jaarbasis van 52%. De aangepaste Ebitda-marge bleef positief op 2,5% in Q2 2021 en op 1,4% in Q1 2021, in lijn met de strategie van meer investeringen in verdere groei.

 

De vooruitzichten voor 2021 zijn dus gunstig, het bedrijf verwacht de bovenste lijn van de eerder ingeschatte groei te volgen: een voor valuta gecorrigeerde omzetgroei van 28% tot 38% (voorheen 20% tot 40%) en een aangepaste Ebitda-marge in het bereik van 0% tot +2 % (ongewijzigd). Sinds de beursgang is Home24 nu met een jaarlijks gemiddelde van 39% gegroeid van het tweede kwartaal van 2018 tot het tweede kwartaal van 2021. Home24 streeft naar een omzet van € 1 miljard op jaarbasis tegen het vierde kwartaal van 2023.Links

www.home24.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, #home24

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Samenwerking interieurarchitecten
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden