Showup startups en duurzaamheid

Maandag 27 januari 2020

Nog een kleine week en dan vindt de voorjaarseditie van Showup plaats. Op zondag 2 en maandag 3 februari zijn in Expo Haarlemmermeer weer vele bedrijven uit de home-, gifts- & kidsbranche te vinden.
Showup startups en duurzaamheid
Showup startups en duurzaamheid Showup startups en duurzaamheid

Duurzaamheid vormt een opvallende rode draad tijdens Showup. In de UPcycle//zerowaste sectie leert de bezoeker groene makers en milieubewuste merken kennen. Met ieder een unieke manier om verspilling tegen te gaan. Een van die exposanten is Foekje Fleur, zij haalde haar diploma in Design en Fine Arts en ontwerpt speelse en kleurrijke producten. De Bottle vases (foto 1) van de ontwerpster zijn geïnspireerd op het probleem van plasticafval. Foekje Fleur vist plastic uit de Maas in Rotterdam en maakt hiervan duurzame porseleinen kopieën.

 

Het Utrechtse Rebottled maakt iconische drinkglazen (foto 2) van lege wijnflessen. Hun doel is om met hun ontwerpen een visuele en blijvende impact te maken op de mens en de planeet. Ze willen zo mensen laten verder kijken dan de lineaire economie.

 

StartUP@showUP is het plein voor nieuwe ontwerpers, merken of producten. Merken die pas anderhalf jaar bezig zijn en die klaar zijn voor de sprong naar het grote publiek. Deze merken zijn geselecteerd uit meer dan 20 aanmeldingen. Eén van de deelnemers is Husk ceramics, een designstudio gebaseerd in Utrecht. Ze specialiseren zich in porselein. De designs zijn minimalistisch en gaan uit van de eigenschappen van het materiaal. Alle producten zijn handgemaakt en geschikt voor dagelijks gebruik.

 

Showup vindt plaats op zondag 2 en maandag 3 februari van 10-18 uur in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Entree is gratis na registratie.Links

www.foekjefleur.com
www.rebottled.nl
www.huskceramics.com
www.showup.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, interieurbeurs, woonaccessoire, behang, wandbekleding, bedtextiel, overtrek, mand, lifestyle-product, tas, mandencollectie, decoratie, decoratie-artikel, geschenk, gift, cadeau, kado, servies, keramiek, meubel, kleinmeubel, bijzet, verlichting, licht, verlichting, sierkussen, kussen, textiel, woon, woontextiel, woningtextiel, upcylce, recycle, duurzaam, duurzaamheid, kinderkamer, jeugdkamer, #Growup, #Listenup, #Showup, #Startup, #foekjefleur, #rebottled, #hushceramics, #showup2020, #showup20

Gerelateerd nieuws
Data vakbeurs DWI bekend
De data van de najaarsvakbeurs in DWI (De Woonindustrie) waren al bekend, nu zijn ook de data van de voorjaarsbeurs in 2021 reeds vastgelegd.
lees verder
Vierde generatie Mateboer
Bij woningtextielgroothandel Eurogros in Hoogeveen is het weer feest: een nieuwe telg van de familie Mateboer is geboren!
lees verder
 
Ruim miljoen injectie Naduvi
lees verder
Hart van Nicole
In deze tijd van onzekerheid wil Nicole van Toor van Headlam de interieurbranche een hart onder de riem steken.
lees verder
 
Factorij steunt ondernemers
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden