Emma boekt enorme omzetplus

Maandag 27 januari 2020

Bettzeit, het bedrijf achter Emma The Sleep Company matrassen, kan terugkijken op een uitstekend jaar: na Ä 80,5 miljoen in 2018 behaalde het bedrijf in 2019 een omzet van Ä 150 miljoen
Emma boekt enorme omzetplus

Dit resultaat van Bettzeit komt overeen met een stijging van 86%, een vrij zeldzaam sterke groei bij startende bedrijven, zeker in alweer in het zesde boekjaar, zo meldt Moebelmarkt. Emma is volgens medeoprichter en ceo Manuel Müller nu online in 21 landen.

In 2015 was de omzet van het bedrijf nog maar € 3 miljoen, in 2016 steeg deze door naar € 20 miljoen en in 2017 naar € 33 miljoen. Halverwege dat jaar ging het tot dan toe online bedrijf in zee met Beter Bed dochter Matratzen Concord om ook in fysieke winkels verkocht te worden.

Het team van Bettzeit groeide vorig jaar van bijna 200 naar meer dan 300 mensen. Ongeveer 100 van hen zorgen er vanuit het hoofdkantoor in Frankfurt voor dat in elk land aan de individuele behoeften van het direct-to-consumer merk Emma Matratzen wordt voldaan.

Het retailsegment is eveneens succesvol. Het Dunlopillo-team onder leiding van Christoph von Wrisberg opende 120 nieuwe vestigingen in de tweede helft van het jaar. De Diamond Degree-reeks en het adviesconcept Smart Selectie van Dunlopillo is nu verkrijgbaar in 320 meubel- en speciaalzaken in Duitsland. Het bedrijf uit Frankfurt blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling en is voornemens de omzet in 2020 met € 50 miljoen te verhogen tot bijna € 200 miljoen.Links

www.emma-matras.nl
www.emma-matratze.de
www.emma-sleep.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, #bettzeit, #thesleepcompany, #emmasleep, #beterbed, #matratzenconcord, #concord, #emmamatras, #emmamatratze

Gerelateerd nieuws
Ook Salone del Mobile uitgesteld
Na het annuleren en uitstellen van diverse beurzen, is nu ook Salone del Mobile geannuleerd en uitgesteld tot juni.
lees verder
Nieuwe ceo Ekornes
Het Chinees-Noorse meubelconcern Ekornes, beter bekend van de Stressless relaxfauteuils en zitmeubelen en beddenmerk Svane, heeft een nieuwe directeur als opvolger van Olav Holst-Dyrnes.
lees verder
Nieuwe fantasieŽn van Snurk
Snurk creŽert fantasierijke prints voor beddengoed en loungewear. Het bedrijf komt met een nieuwe beddengoed collectie, die bestaat uit vijf nieuwe prints.
lees verder
Duurzaam Heimtextil 2020
62.970 Vakbezoekers van over de hele wereld bezochten Heimtextil 2020. Op de internationale vakbeurs voor woning- en contracttextiel stond duurzaamheid centraal.
lees verder
Nieuws op voorjaarsbeurs DWI
De voorjaarsbeurs in De Woonindustrie (DWI) gaat op 9 februari van start. Op het gebied van meubelen en karpetten bied Left Label Collections veel nieuws. Slaapexposant Cox Slaapcomfort is ook weer aanwezig met noviteiten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden