Emma boekt enorme omzetplus

Maandag 27 januari 2020

Bettzeit, het bedrijf achter Emma The Sleep Company matrassen, kan terugkijken op een uitstekend jaar: na € 80,5 miljoen in 2018 behaalde het bedrijf in 2019 een omzet van € 150 miljoen
Emma boekt enorme omzetplus

Dit resultaat van Bettzeit komt overeen met een stijging van 86%, een vrij zeldzaam sterke groei bij startende bedrijven, zeker in alweer in het zesde boekjaar, zo meldt Moebelmarkt. Emma is volgens medeoprichter en ceo Manuel Müller nu online in 21 landen.

In 2015 was de omzet van het bedrijf nog maar € 3 miljoen, in 2016 steeg deze door naar € 20 miljoen en in 2017 naar € 33 miljoen. Halverwege dat jaar ging het tot dan toe online bedrijf in zee met Beter Bed dochter Matratzen Concord om ook in fysieke winkels verkocht te worden.

Het team van Bettzeit groeide vorig jaar van bijna 200 naar meer dan 300 mensen. Ongeveer 100 van hen zorgen er vanuit het hoofdkantoor in Frankfurt voor dat in elk land aan de individuele behoeften van het direct-to-consumer merk Emma Matratzen wordt voldaan.

Het retailsegment is eveneens succesvol. Het Dunlopillo-team onder leiding van Christoph von Wrisberg opende 120 nieuwe vestigingen in de tweede helft van het jaar. De Diamond Degree-reeks en het adviesconcept Smart Selectie van Dunlopillo is nu verkrijgbaar in 320 meubel- en speciaalzaken in Duitsland. Het bedrijf uit Frankfurt blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling en is voornemens de omzet in 2020 met € 50 miljoen te verhogen tot bijna € 200 miljoen.Links

www.emma-matras.nl
www.emma-matratze.de
www.emma-sleep.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, #bettzeit, #thesleepcompany, #emmasleep, #beterbed, #matratzenconcord, #concord, #emmamatras, #emmamatratze

Gerelateerd nieuws
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Salone del Mobile 2020 vervalt
Het zal niet meer als een grote verrassing komen: vanwege de corona-crisis vervalt de 2020-editie van Salone del Mobile in Rho - Milaan. De beurs wordt pas weer in 2021 gehouden.
lees verder
Geen compensatie woonwinkels
Nederlandse woonwinkels komen niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, de noodsteun vanwege corona. Het ministerie maakt zichzelf belachelijk door deze retailers niet als rechtstreeks getroffen te bestempelen.
lees verder
2019 slecht voor Westwing
Was 2018 nog winstgevend voor Westwing, over 2019 scoorde de interieurwebwinkel een slecht resultaat.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden