Overname Novalin door Calcutta

Dinsdag 04 oktober 2022

De Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverijmolen van België, heeft de Nederlandse wandbekledingsproducent House of Novalin (Veryfanny) overgenomen.
Overname Novalin door Calcutta

Met deze overname voegt Calcutta een high-end 100% linnen wandbekleding toe als een individuele business unit. Calcutta Home Fashion Group - eind juli 2022 overgenomen door de groep Annabel Textiles - is een wever van technisch textiel, decoratieve brede rolgordijnen, gordijnen, geweven wandbekleding, vloerkleden, stoffering en decoratieve accessoires voor binnen en buiten.

De geschiedenis van House of Novalin begon in 1960 toen het gepatenteerde Novalin werd gelanceerd. In 2011 is Novalin overgenomen door Veryfanny, de wandbekledingscollectie van Fanny Aronsen, van Kvadrat.
Veryfanny is een Zweeds bedrijf, eigendom van en geleid door de medeoprichter en voormalig directeur van Fanny Aronsen A/S, Roland van Dinten. De linnen wandbekleding collectie Novalin werd opnieuw gekleurd in 2011 door de bekende textielontwerpster Fanny Aronsen, die helaas datzelfde jaar overleed.

Novalin werd sinds vorig jaar niet meer in Zweden, maar in de weverijen van Calcutta Home Fashion Group geproduceerd. House of Novalin is een uniek product dat gebruik maakt van een IP-beschermde verfijnde productie methode waarbij 100% linnen garens uit Europa worden gebruikt.
De lijn, verkrijgbaar in 63 kleuren en direct uit voorraad leverbaar, heeft een tijdloos klassiek ontwerp en handtekening, een bijzonder samenspel van gekleurde garens toegepast op een gekleurde achtergrond. Dit geeft een beeld van verfijnde eenvoud, met zichtbare diepte en elegantie.

Bram Voogdt, die aanblijft als directeur van House of Novalin binnen de Calcutta Home Fashion Group, geeft aan dat beide bedrijven complementair zijn en synergie realiseren bij kosten en opbrengsten, maar ook op het gebied van organisatie, knowhow, expertise, productie en R&D. Door overname zal House of Novalin beschikken over eigen productie- en logistieke faciliteiten.Links

www.annabeltextiles.com
www.calcutta.be
www.kvadrat.dk
www.veryfanny.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, bekleding, stoffering, textiel, behang, wandbekleding, stoffering, projectinrichting, project, kantoor, overname, overgenomen, overnemen, neemt over, gekocht, koopt, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, m&a, merger & acquisition, aandelen, beurs, #annabeltextiles, #calcutta, #kvadrat, #veryfanny, #houseofnovalin, #novalin

Gerelateerd nieuws
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
Overname Erfal gaat niet door
Op 11 april 2024 heeft Hunter Douglas GmbH, Düsseldorf, zijn aanmelding voor de overname van Erfal GmbH & Co. KG afgeblazen wegens mededingingsbezwaren van het Bundeskartellamt.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Smeltkroes
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Solange. Een feest van uitbundige patronen en ingetogen etnisch chique.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden