NKWP nieuwe stijl op Incoda

Zaterdag 10 september 2022

Het Nederlands Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP) is dit jaar vernieuwd. Op maandag 12 september zal er een wedstrijd zijn tussen de leerlingen van de vijf vakscholen die deze opleiding verzorgen.
NKWP nieuwe stijl op Incoda

Tijdens de aankomende editie van de Interieur Collectie Dagen (Incoda) kan de woning- en projectinrichter nieuw stoffeertalent, oftewel de vakman van de toekomst, ontmoeten. Het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP) heeft namelijk dit jaar een nieuwe opzet met uitsluitend junioren in opleiding die deelnemen. Het NKWP is een vast programmaonderdeel van Incoda, de vakbeurs raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering in Evenementenhal Gorinchem.

 

BBL studenten van de ROC-opleidingen voor Interieurvakman gaan op maandag 12 september met elkaar de strijd aan om de kampioenstitel. In totaal doen twaalf studenten mee aan het NKWP. De beste drie deelnemers krijgen een eervolle podiumplaats, een beker en een prijs in de vorm van gereedschap.

 

De opleidingsinstituten, het Hout- en Meubileringscollege (HMC), Summa College, ROC Midden Nederland, Deltion College en Alfa College geven de opleiding voor woning- en projectstoffering. De leerlingen, vakmensen in spé, werken tijdens het kampioenschap aan één grote opdracht; een combinatie van linoleum en PVC. Daarbij krijgen ze de kans om te laten zien welke vaardigheden ze tijdens in opleiding al ontwikkeld hebben.

 

NKWP heeft een nieuwe organisatie, het Consortium Interieurvakman, een samenwerking tussen bovengenoemde opleidingsinstituten, Inretail en Branchevereniging Projectinrichting (BVP). Dit samenwerkingsverband wil de verbinder zijn tussen kandidaat, werkgevers en retailers, fabrikanten en groothandelaren.

 

'Voor de toekomst van de woonbranche is het belangrijk om de opleiding voor interieurvakman of -vrouw steeds weer onder de aandacht te brengen, ook bij het bedrijfsleven. Zo is bij het Consortium Interieurvakman, waarin onderwijsprofessionals in het beroepsonderwijs nauw met elkaar samenwerken, het idee ontstaan om het NKWP met én door de verschillende opleiders te organiseren. Rond het kampioenschap is er nu extra aandacht voor de promotie van het vak, de ontwikkeling van het ambacht en de verschillende mogelijkheden voor trainingen en opleidingen,' zeggen Nirene van Brussel en Gerben Westera namens het Consortium Interieurvakman.

 

Het NKWP wordt mogelijk gemaakt door Bostik, Peitsman, Wolff Tools/IntrUzin Utz, Forbo Flooring, Inretail, BVP en Incoda.

 

Het NKWP is te bezoeken op de Incoda op maandag 12 september van 10.00 tot 21.00 in Evenementenhal Gorinchem. Meer informatie en ticketregistratie.

 

 

Erkend Leerbedrijf

Studenten die voor de opleiding Interieurvakman m/v kiezen, werken vier dagen en gaan één dag naar school. Ze gaan aan de slag bij een erkend leerbedrijf, waar ze het vak in de praktijk leren. Bedrijven die op zoek zijn naar jong talent, kunnen contact opnemen met één van de opleiders, ze zijn op de beurs aanwezig, of meld je direct aan bij SBB om erkend leerbedrijf te worden.Links

www.interieurcollectiedagen.nl
www.interieur-vakman.nl
www.inretail.nl
www.bvp.nl

Tags

nieuws, interieur, wedstrijd, vakmanschap, woningstofferen, projectstofferen, vloeren, linoleum, vinyl, pvc, studenten, opleiders, vakscholen, ROC, mbo, leerbedrijf, #forbo, #bostik, #peitsman, #incoda, #wolff, #uzinutz, #hmc, #alfacollege, #rocmiddennederland, #summacollege, #deltion, #bvp, #inretail, #interieurvakman, #nkwp

Gerelateerd nieuws
Extra fondsen winkelgebieden
Negen Nederlandse dorpen en steden krijgen in totaal € 26 miljoen om hun winkelgebied te versterken en levendig te houden. Het ministerie van Economische Zaken financiert dit vanuit het fonds ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’.
lees verder
Sluiting mcThree Carpets
Nadat de zoektocht naar een overnemer op niets uitgedraaid is, sluit het Waregemse textielbedrijf Mc Three Carpets de deuren. De 278 werknemers dreigen hun baan te verliezen.
lees verder
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Herleven van verleden
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Revive. Deze collectie laat het verleden herleven en combineert de vormen van toen met die van vandaag de dag.
lees verder
Samenwerking met Yepp
Yepp, de Belgische groothandel voor vloeren, heeft een samenwerking gesloten
met Pascal Raes.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden