Nieuwe neutralen Little Greene

Maandag 21 december 2020

Little Greene presenteert Stone: een nieuw, palet van natuurlijke tinten, die warmte, rust, tijdloosheid en harmonie uit moet stralen. Hiermee zet de Britse verf- en behangfabrikant de samenwerking voort met liefdadigheidsinstelling National Trust.
Nieuwe neutralen Little Greene
Nieuwe neutralen Little Greene Nieuwe neutralen Little Greene

Stone is een gecoördineerde collectie van 36 neutrale kleuren, bestaande uit 22 nieuwe toevoegingen aan het Little Greene-palet en 14 tinten, die oordeelkundig zijn geselecteerd uit de Little Greene-archieven. De collectie wordt in januari 2021 gelanceerd.

 

De nieuwe Stone-collectie bestaat uit zes kleurfamilies, die zijn ingedeeld op ondertoon en gebaseerd zijn op de natuurlijk voorkomende pigmenten Red Ochre, Burnt Sienna, Yellow Ochre, Burnt Umber, Lamp Black en Green Earth. De Stone-kleurenkaart is ingedeeld in zes kolommen van de gegradueerde kleurfamilies. Kleuren in dezelfde kolom kunnen naast elkaar worden gebruikt binnen tonale kleurenschema’s. Voor het creëren van een meer dynamische, contrasterende combinatie kunnen tinten uit de afzonderlijke kleurfamilies worden gecombineerd.

 

Elf van de nieuwe kleuren in de Stone-collectie zijn het resultaat van Little Greene’s voortdurende kleuronderzoek in de portefeuille van National Trust-eigendommen. Hiermee is het catalogiseren van originele kleuren uit belangrijke periodes van interieurontwerp voortgezet. Niet alleen verfkleuren zijn onderzocht, maar ook architectonische elementen, wandtapijten en zelfs steen.

 

Het diep aardse rood Arras is te vinden op het tapijt, dat hangt in de kapel van het spectaculaire Elizabethaanse huis, Hardwick Hall. De kleur Book Room Green werd gevonden in de neoklassieke boekenkamer in Wimpole Hall. En de authentieke, grijze kalksteenkleur Baluster is rechtstreeks overgenomen van de gebeeldhouwde balustrade in het aanzienlijke trappenhuis van Penrhyn Castle, net zoals de kleur Castell Pink, wat daar de bijpassende kleur van het metselwerk is.

 

Het Stone-kleurenpalet is verkrijgbaar in het volledige assortiment Little Greene-verfafwerkingen en geschikt voor het interieur, maar ook voor het exterieur. Little Greene wordt in Nederland en België vertegenwoordigd door Van Sand, dit bedrijf heeft een showroom in het ETC Design Center



Links

www.littlegreene.nl
www.van-sand.com
www.etcdesigncenter.nl

Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, woning, woontextiel, woningtextiel, textiel, verf, wand, behang, deco, decoratie, wand, behang, bekleding, muur, #littlegreene, #nationaltrust, #vansand, #etcexpo, #etcdesignexperience, #etcdesigncentereurope

Gerelateerd nieuws
Nijntje op de vloer
De Nederlandse ontwerpstudio Maison Deux introduceert samen met 's werelds meest bekende konijn een exclusieve collectie vloerkleden. De iconische en minimalistische ontwerpen van Dick Bruna zijn voor het eerst vertaald naar een collectie wollen vloerkleden met 3D textuur.
lees verder
Renson nieuws op R+T
Tijdens R+T Digital (van 22 tot 25 februari) introduceerde de Belgische Renson groep verschillende noviteiten van zijn merk Renson. Daarnaast gaan de merken Argenta en Rob door onder de nieuwe merknaam Arlu.
lees verder
Januari dramatisch voor woonwinkels
De eerste rapportage over januari door Inretail laat zien dat het een dramatisch slechte maand is door de lockdown die deze sector ook heeft getroffen.
lees verder
Edelstenen op de bank
Moooi breidt zijn collectie The Extra O uit met een nieuwe serie kussens van Claire Vos. Om de kussens te maken is volgens het bedrijf een revolutionaire printtechnologie gebruikt.
lees verder
 
Apple HomeKit voor raambekleding
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden