Nieuwe artdirectors Leolux

Maandag 22 juni 2020

De Venlose meubelfabrikant Leolux heeft met ingang van 2020 een Rotterdams ontwerpbureau ingehuurd als artdirector. Het betreft een langlopende samenwerking met een duo.
Nieuwe artdirectors Leolux

Het bureau heet Studio Truly Truly van het Australische duo Kate en Joel Booy. Zij zijn productontwerpers en specialisten in grafisch design. Als artdirectors worden ze verantwoordelijk voor de collectie-uitstraling van Leolux en zijn daarmee de opvolgers van strategic creative director Edward van Vliet. Hij was in 2016 gecontracteerd voor een samenwerking die tot begin dit jaar liep.

Naast de adviserende en designersrol die Van Vliet had, gaat Truly Truly nog een stap verder: ook fotografie, social media en standbouw worden voortaan door het duo aangestuurd. De officiële introductie stond gepland voor april, maar dat werd door corona een online presentatie (2:34).

Het eerste resultaat van de samenwerking is zichtbaar in de recent verschenen Leolux-catalogus. Dit najaar wordt het eerste meubel van hun hand gepresenteerd. Kate en Joel Booy: ‘Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van creatieve en gedurfde ontwerpen met sprankelende kleuren en expressieve vormen. Op deze traditie willen wij voortbouwen, al is onze stijl wat gereserveerder. Maar dat is juist goed, want zo halen wij elkaar uit onze comfortzones en creëren we een identiteit die verrassend is, maar waarin Leolux herkenbaar blijft.’
 
Leolux zocht toenadering tot Kate en Joel Booy tijdens Das Haus, het jaarlijkse prestigieuze conceptuele paviljoen van de internationale interieurbeurs IMM in Keulen ontworpen door veelbelovende designers. Studio Truly Truly ontwierp het paviljoen in 2019.

Studio Truly Truly maakte eerder onder andere ontwerpen voor Rakumba Lighting, Tacchini, het Nederlands Textiel Museum (op uitnodiging van Hella Jongerius), Ikea’s PS 2017 collectie, Dexter Lighting, Leff Amsterdam, het Nationaal Glas Museum en Cor Unum Ceramics.
 
In 2016 werd voor het merk Pode al eerder door Leolux een extern artdirection-team ingehuurd: Studio Roderick Vos, eveneens een duo, dat nog altijd actief voor het merk is.Links

www.corunum-ceramics.nl
www.dexterlighting.nl
www.ikea.com
www.imm-cologne.com
www.leffamsterdam.com
www.leolux.com
www.nationaalglasmuseum.nl
www.pode.nl
www.rakumba.com.au
www.roderickvos.com
www.studiotrulytruly.com
www.tacchini.it
www.textielmuseum.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, project, woning, woninginrichting, vloer, karpetten, garderobe, bank, fauteuil, stoel, poef, hocker, tafel, verlichting, licht, lamp, wandbekleding, behang, meubel, #corunumceramics, #dexterlighting, #ikea, #immcologne, #leffamsterdam, #leolux, #nationaalglasmuseum, #pode, #rakumba, #roderickvos, #studiotrulytruly, #tacchini, #textielmuseum

Gerelateerd nieuws
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder
Gezelligheid bij Cosy Villa
Cosy Villa is een Nederlandse meubelmerk van LS Developments uit Beneden Leeuwen dat nieuw landelijk wonen en gezelligheid wil uitstralen.
lees verder
 
Interieuromzet corona-Q2 prima
lees verder
Recor deels gered
De kleinzonen van oprichter Corthouts nemen een deel van de meubelfabrikant Recor in Hasselt over en verhuizen het bedrijf naar Genk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden