Nieuw tegelcollectie

Dinsdag 23 mei 2023

Vloerenspecialist Forbo Flooring Systems lanceert de nieuwe Allura-collectie met luxe vinyltegels (LVT). De collectie is ontworpen met een focus op flexibel leggen en duurzaamheid.
Nieuw tegelcollectie
Nieuw tegelcollectie Nieuw tegelcollectie

Voor de nieuwe Allura-collectie is uit verschillende bronnen inspiratie gehaald. Het Nederlandse designteam van Forbo Flooring analyseert hiervoor opvallende internationale trends op het gebied van kleuren, materialen en gebruiksbehoeften. Dit maakt het assortiment divers, onderscheidend en toepasbaar voor alle segmenten. De nieuwe vinyltegels zijn bovendien met andere collecties te combineren, zoals Tessera en Flotex textiele vloerbedekkingen.

 

Het designteam van Forbo vertelt: 'We streven ernaar om voortdurend te innoveren en ons productassortiment te differentiëren door middel van design en functie. Dit heeft geleid tot een collectie met meer gewaagde items en opvallende designs voor onderscheidende interieurontwerpen.'

 

De collectie bevat een aantal vernieuwingen, zoals nieuwe plankformaten en een unieke trapeziumvorm. Tevens zijn er nieuwe designs ontwikkeld door gebruik te maken van de nieuwste printtechnologie, hebben de tegels satin embossing voor een mattere en natuurlijke uitstraling en zijn er nieuwe kleuren.

 

De collectie biedt meerdere installatiemethodes: verlijmd, tackified en losleg. Dit maakt het mogelijk om overal één type ontwerp te installeren, onafhankelijk van de toestand van de ondervloer of de beschikbare renovatietijd.

 

Forbo werkt voortdurend aan oplossingen om samen met de industrie alle producten zo circulair mogelijk te maken. Met het productontwerp van deze collectie is dan ook rekening gehouden met recycling op lange termijn. Het bedrijf werkt al jaren met een recyclingprogramma waarbij overgebleven snijmateriaal van installaties retour wordt genomen. In de fabriek in Coevorden worden deze restproducten weer verwerkt in nieuwe vloeren. Deze mogelijkheid bestaat nu ook voor end-of-life vinyl vloeren.

 

De nieuwe Allura collectie bevat verder een groot aandeel ‘loslegoplossingen’: lijmvrije vloerbedekkingen die snel en eenvoudig te installeren zijn én tegelijkertijd herbruikbaar en/of recyclebaar zijn. Alle producten worden volgense de vloerenfabrikant vervaardigd met 100% groene energie en de productemissies liggen onder het industriegemiddelde.Links

www.forbo-flooring.nl

Tags

nieuws, interieur, vinyl, pvc, lvt, collectie, tegels, kleuren, designs, embossing, mat, duurzaam, recycling, hergebruik, productie, losleg, klik, lijmvloer, pvcvloer, vloerbedekking, groen, productemissie, #allura, #forbo, #forboflooring

Gerelateerd nieuws
InCoDa presenteert 'Blijf bij…'
[Sponsored artikel] - Na de zomer worden op 22 t/m 24 september de nieuwste eyecatchers en collecties van ruim 200 merken op het gebied van raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering gepresenteerd op vakevent InCoDa.
lees verder
 
Herstructurering Home Fashion Groep
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
Haal de zomer in huis
Unilin biedt mensen de mogelijkheid om de zomer in huis te halen met Sunny Shades & Quickstep vloeren.
lees verder
Duurzame innovaties
Interface presenteert nieuwe collecties met 'crafted' textiel en natuurlijke vormen. Deze twee nieuwe collecties tapijt- en vinyltegels bieden inspiratie en duurzame innovaties.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden