Nieuw logistiek centrum Parador

Donderdag 30 mei 2024

Vloeren-, wand-, en plafondleverancier Parador uit het Duitse Coesveld is onlangs verhuisd naar hun nieuwe logistieke centrum.
Nieuw logistiek centrum Parador

Het nieuwe logistiekcentrum van Parador kan in gebruik genomen worden. Na een bouwperiode van minder dan een jaar en een inrichtingsperiode van ongeveer drie maanden is het mammoetproject van 30.000 m², een van de grootste investeringen in de geschiedenis van Parador, afgerond. De eerste bomen en bossen op het veld van 60.000 m² groeien al. Met een PV-installatie wordt zelf stroom opgewekt. Het streven is om in 2025 CO2-neutraal te produceren,

 

'Het nieuwe logistiekcentrum biedt onze organisatie niet alleen een aanzienlijke meerwaarde, maar heeft ook veel positieve effecten op de regionale economie. Het biedt namelijk de basis voor verdere groei, waardoor nieuwe werkplekken zullen ontstaan,' stelt csco Lutz Michaelsen als verantwoordelijk directeur van de supply chain.

 

De belangrijkste argumenten voor de bouw van het nieuwe logistieke centrum van Parador zijn efficiëntie, duurzaamheid en versterking van de vestiging in Coesfeld. Met de nieuwbouw en de bijbehorende centralisatie van de magazijnen verbetert Parador de algehele efficiëntie van zijn logistiek en kan het bedrijf zich veel flexibeler opstellen. Er is plek voor 30.000 pallets. De externe opslagen van Parador in de omgeving kunnen worden gesloten, waardoor ongeveer 30% van de eerdere transporten niet meer nodig is, wat overeenkomt met circa 6.000 ritten per jaar.

 

Het officiële openingsfeest van het nieuwe logistiekcentrum zal in de zomer van dit jaar plaatsvinden.Links

www.parador.nl
www.yepp.be

Tags

nieuws, interieur, vloeren, laminaat, hout, logistiek, centrum, magazijn, efficiency, verhuizing, flexibel, centralisatie, mammoetproject, economie, werkplekken, #parador, #coesfeld, #yepp

Gerelateerd nieuws
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder
Inflatie blijft 2,7%
Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren in mei 2,7% duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden