Jan Sikkes failliet

Dinsdag 03 januari 2023

Het textielbedrijf Jan Sikkes, met tien vestigingen in Noord Nederland, heeft faillissement aangevraagd.
Jan Sikkes failliet

Jan Sikkes Textielbedrijven is op 3 januari failliet verklaard. Jaap H. van der Meulen van Alderse Baas Advocaten uit Joure is aangesteld als curator. Volgens de Leeuwarder Courant is het personeel (volgens de Kamer van Koophandel (KvK) 18 medewerkers) op maandagochtend bij elkaar geroepen en is het faillissement zelf aangekondigd door Jan Sikkes, directeur van het bedrijf. De besloten vennootschap was opgericht op 13-12-1985, maar de historie van het bedrijf gaat volgens de website terug tot 1902.

 

Jan Sikkes was een familiebedrijf en een van de grootste stoffenwinkels in Nederland, zo staat op de website. Het bedrijf geloofde in de kracht van de fysieke winkel. 'Stoffen moet je voelen, wil je de beste keuze maken', aldus de website. Er waren fournituren, (mode)stoffen en gordijnen te verkrijgen.

 

Alle tien winkels van het bedrijf zijn gesloten. De winkels zijn gevestigd in Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Assen, Drachten, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Sneek en Zwolle. Jan Sikkes had bovendien een hoofdkantoor en atelier, beide gevestigd in Sneek.

 

Het vervolg van het proces zal binnenkort bepaald moeten worden door de curator.

 

P.S. 05-01-2023: Volgens Retailtrends gisteren bleek uit een toelichting bij de - vlak voor de start van 2023 gedeponeerde - jaarrekening over 2021 een dreigend verlies van € 625.000. Hierin werd de financiële situatie van Sikkes in het najaar van 2022 al aanzienlijk verslechterd genoemd. De directie zag daarom geen andere uitweg meer dan om het faillissement aan te vragen: 'De onderneming werd geconfronteerd met omvangrijke prijsstijgingen met betrekking tot de inkopen, de kosten en investeringen.'

 

Naar eigen zeggen had het bedrijf door salarisverhogingen fors hogere loonkosten en een hoog ziekteverzuim. Het bedrijf had in 2021 69 fte's aan personeel in dienst, veel meer dan de eerdergenoemde 18 die bij de KvK ingeschreven stonden. De curator stelde dat er zich inmiddels geïnteresseerde partijen hebben gemeld voor een mogelijke doorstart.

 

P.S. 11-01-2023: Vanaf morgen, donderdag 12 januari, start met een faillissementsverkoop (stoffen worden met 50% korting verkocht) die een maand duurt. De curator blijft desalniettemin hoop op een doorstart houden, zo meldt de Leeuwarder Courant.

 

P.S. 15-02-2023: Martijn Rozenboom - die in 2020 de Miss Etam-keten kocht uit het faillisement van Modeconcern FNG Modegroep maar deze na een jaar opnieuw failliet ging, volgens de curator toen door onbehoorlijk bestuur - heeft recent nog geprobeerd met Jan Sikkes door te starten. Dat is echter niet gelukt. Rozenboom was volgens Retailtrends eerder betrokken overigens bij mislukte voortzettingen van onder meer McGregor, Op=Op Voordeelshop en Dungelmann Schoenen.Links

www.aldersebaas.nl
www.jansikkes.nl

Tags

nieuws, interieur, inrichting, stoffering, stoffen, atelier, magazijn, gordijne, raamdecoratie, naaiwerk, winkels, keten, textielbedrijf, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, curator, #jansikkes, #failliet, #faillissement, #aldersebaas

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Stille revolutie in horren
Horrenfabrikant Unilux uit het Brabantse Boxtel introduceert de vernieuwde Plissťfit Hordeur: een stille revolutie in horren.
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden