Jan Sikkes failliet

Dinsdag 03 januari 2023

Het textielbedrijf Jan Sikkes, met tien vestigingen in Noord Nederland, heeft faillissement aangevraagd.
Jan Sikkes failliet

Jan Sikkes Textielbedrijven is op 3 januari failliet verklaard. Jaap H. van der Meulen van Alderse Baas Advocaten uit Joure is aangesteld als curator. Volgens de Leeuwarder Courant is het personeel (volgens de Kamer van Koophandel (KvK) 18 medewerkers) op maandagochtend bij elkaar geroepen en is het faillissement zelf aangekondigd door Jan Sikkes, directeur van het bedrijf. De besloten vennootschap was opgericht op 13-12-1985, maar de historie van het bedrijf gaat volgens de website terug tot 1902.

 

Jan Sikkes was een familiebedrijf en een van de grootste stoffenwinkels in Nederland, zo staat op de website. Het bedrijf geloofde in de kracht van de fysieke winkel. 'Stoffen moet je voelen, wil je de beste keuze maken', aldus de website. Er waren fournituren, (mode)stoffen en gordijnen te verkrijgen.

 

Alle tien winkels van het bedrijf zijn gesloten. De winkels zijn gevestigd in Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Assen, Drachten, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Sneek en Zwolle. Jan Sikkes had bovendien een hoofdkantoor en atelier, beide gevestigd in Sneek.

 

Het vervolg van het proces zal binnenkort bepaald moeten worden door de curator.

 

P.S. 05-01-2023: Volgens Retailtrends gisteren bleek uit een toelichting bij de - vlak voor de start van 2023 gedeponeerde - jaarrekening over 2021 een dreigend verlies van € 625.000. Hierin werd de financiële situatie van Sikkes in het najaar van 2022 al aanzienlijk verslechterd genoemd. De directie zag daarom geen andere uitweg meer dan om het faillissement aan te vragen: 'De onderneming werd geconfronteerd met omvangrijke prijsstijgingen met betrekking tot de inkopen, de kosten en investeringen.'

 

Naar eigen zeggen had het bedrijf door salarisverhogingen fors hogere loonkosten en een hoog ziekteverzuim. Het bedrijf had in 2021 69 fte's aan personeel in dienst, veel meer dan de eerdergenoemde 18 die bij de KvK ingeschreven stonden. De curator stelde dat er zich inmiddels geïnteresseerde partijen hebben gemeld voor een mogelijke doorstart.

 

P.S. 11-01-2023: Vanaf morgen, donderdag 12 januari, start met een faillissementsverkoop (stoffen worden met 50% korting verkocht) die een maand duurt. De curator blijft desalniettemin hoop op een doorstart houden, zo meldt de Leeuwarder Courant.Links

www.aldersebaas.nl
www.jansikkes.nl

Tags

nieuws, interieur, inrichting, stoffering, stoffen, atelier, magazijn, gordijne, raamdecoratie, naaiwerk, winkels, keten, textielbedrijf, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, curator, #jansikkes, #failliet, #faillissement, #aldersebaas

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen DWI 2023
Op 5, 6, 7 en 8 februari vinden de Voorjaarsvakdagen plaats. Zij markeren het 30-jarige jubileum van De Woonindustrie. Dit wordt gevierd met een trendlezing en beursaanbiedingen van diverse exposanten.
lees verder
Retail december plus
De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
lees verder
A House of Happiness rebranded
Gordijnenmerk A House of Happiness uit Leeuwarden, onderdeel van fabrikant Royal Vriesco, heeft een nieuwe huisstijl. Met de nieuwe uitstraling wil het concern haar merk versterken.
lees verder
 
Domotex Asia 2023
lees verder
Duurzaamheid belangrijk thema
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema op de consumentengoederenbeurzen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld. Duurzame producten worden gepresenteerd onder het thema Ethical Style.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden