Interieurretail april positief

Woensdag 01 juni 2022

De Nederlandse detailhandel heeft in april 8,1% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 1,8% hoger, een flinke inflatie dus. Non food groeide flink, interieur zakte echter naar de achterhoede binnen de non-food.
Interieurretail april positief
Interieurretail april positief

De omzet van de non-foodsector in april 2022 groeide met 21,1%, food steeg licht met 1,4% ten opzichte van april 2021. De groei van kledingwinkels bleef met +61,0% zeer hoog, net als de winkels in schoenen en lederwaren (+57,6%).

Winkels in meubels en woninginrichting hadden nog altijd een positieve ontwikkeling, maar de groei (8,3%) halveerde bijna ten opzicht van maart. Ook winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+4,6%) zaten nog in de plus, maar vormden wel de bezemwagen bij de non-food winkels. De overige resultaten: Winkels in recreatieartikelen (+14,9%), Consumentenelektronica en witgoed (12,1%) en Drogisterijen (+6,9%)

De nog altijd grote groei komt vooral doordat de omzet in april 2021 op een laag niveau lag vanwege de onnodig gebleken lockdown die tot 28 april duurde en waar vooral de non-foodsector last van had.

Online werd er minder omgezet, namelijk 19,1%: webwinkels -15,3% en multi-channelers -22,9%. In april 2021 groeide de online omzet nog met vrijwel hetzelfde percentage, bijna 19%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Binnen en buiten ergonomisch zitten
Plank is een Italiaanse designmeubelfabrikant met een passie voor intensief onderzoek naar industriŽle productietechnologie. Dit jaar introduceert het merk onder meer de stoel Velit.
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden