Interieur retail september matig

Vrijdag 29 oktober 2021

De Nederlandse detailhandel heeft in september 4 procent meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,7% hoger. Maar het interieur scoorde voor het eerst sinds lange tijd deels negatief.
Interieur retail september matig
Interieur retail september matig Interieur retail september matig

De omzet van de non-foodsector groeide met 3,5%, food bleef gelijk. Ten opzichte van september 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in september 2021 11,6% hoger. In september 2021 hebben de kledingwinkels (+9,3%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+3,3%) het voor de zevende maand op rij goed gedaan, maar deze maand wel lager dan september 2019, voor corona dus.

Drogisterijen (+6,2%) en winkels in recreatieartikelen (+2,4%) vertoonde eveneens groei, die van Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+1,7%) en consumentenelektronica en witgoed (1,3%) zaten maar net boven de 0%. Winkels in meubels en woninginrichting (-3,6%) lieten voor het eerst in lange tijd als enige een daling zien.

De groei van de online omzet: via pure webshops werd in september 10,8% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 9%, totaal kwam uit op 10%. Voor het eerst toonde het CBS ook een onderverdeling van de onlineomzet (foto 3).Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden