Interieur retail september matig

Vrijdag 29 oktober 2021

De Nederlandse detailhandel heeft in september 4 procent meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,7% hoger. Maar het interieur scoorde voor het eerst sinds lange tijd deels negatief.
Interieur retail september matig
Interieur retail september matig Interieur retail september matig

De omzet van de non-foodsector groeide met 3,5%, food bleef gelijk. Ten opzichte van september 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in september 2021 11,6% hoger. In september 2021 hebben de kledingwinkels (+9,3%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+3,3%) het voor de zevende maand op rij goed gedaan, maar deze maand wel lager dan september 2019, voor corona dus.

Drogisterijen (+6,2%) en winkels in recreatieartikelen (+2,4%) vertoonde eveneens groei, die van Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+1,7%) en consumentenelektronica en witgoed (1,3%) zaten maar net boven de 0%. Winkels in meubels en woninginrichting (-3,6%) lieten voor het eerst in lange tijd als enige een daling zien.

De groei van de online omzet: via pure webshops werd in september 10,8% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 9%, totaal kwam uit op 10%. Voor het eerst toonde het CBS ook een onderverdeling van de onlineomzet (foto 3).Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
 
R+T verschoven naar 2024
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden