Interieur koploper online groei

Woensdag 03 november 2021

De omzet van winkels en groothandels in meubelen en woninginrichting groeit sterk met een gemiddelde van 6% (detailhandel) in de afgelopen jaren. In 2021 is de branche zelfs koploper in groei van online omzet !
Interieur koploper online groei
Interieur koploper online groei Interieur koploper online groei Interieur koploper online groei Interieur koploper online groei

ING heeft een uitgebreide analyse van de home & living markt gemaakt en tevens een aantal trends en tips voor de branche geformuleerd. 

 

Uit de analyse van pin-data (foto 2) blijkt dat in september de online bestedingen nog altijd zo'n 70% hoger lagen dan twee jaar geleden. Digitalisering was in de branche een langzame evolutie, maar is tijdens de coronapandemie een ware revolutie geworden! Ook in 2021 groeit deze omzet snel (foto 3).

 

De branche heeft een inhaalslag gemaat, waarbij ondernemers ook gekeken hebben naar het businessmodel. Er worden onder andere meer data gebruikt, webshops zijn vernieuwd en geupgraded en logistieke sytemen zijn vernieuwd. Tevens zijn er nieuwe hulpmiddelen geïntroduceerd om het de klant gemakkelijker te maken om woonspullen te blijven kopen.

 

Voor de komende jaren worden er in het rapport vier trends benoemd, die de ontwikkelingen voor de komende jaren zullen bepalen. Dit zijn:

 

1. Dankzij het blijvende karakter van deels thuiswerken en het gemak en de snelheid van online bestellen de komende tijd op een hoog peil blijven.

 

2. Omnichannel heeft de toekomst, waarbij de toegevoegde waarde zit in de wisselwerking tussen fysieke winkels en online shoppen, inclusief gebruik van data. De woonwinkels krijgen in de toekomst deels een andere rol en zullen waarschijnlijk selectiever bezocht worden. Grotere woonwinkels kunnen bovendien met minder vierkante meters af, omdat ze minder meubels hoeven te laten zien aangezien de digitale showroom 100% gevuld is. Een mogelijk bijeffect is dat er in de toekomst meer stadswinkels en minder winkels op perifere locaties zullen zijn (foto 4).

 

3. Dankzij digitalisering en data-analyse is de stap naar internationalisering gemakkelijker te maken dan als er alleen fysieke winkels zijn. In de home & living markt zal er door oplopende kosten voor met name digitalisering meer samenwerking in de keten ontstaan en is een consolidatieslag waarschijnlijk.

 

4. Meer duurzaamheid valt te behalen via de aanvoerketens. Het risico van niet-levering of te late levering wordt geminimaliseerd door voorraden op te bouwen en schakels in de keten over te slaan. Dit kan door niet alleen eerder, maar ook meer regionaal gespreid en veelal dus dichterbij te bestellen. Dat is de belangrijkste les van de lockdowns geweest voor de home & living sector. Als je als groot- of detailhandelaar een kortere keten weet te combineren met een duurzamere keten, dan sla je bovendien twee vliegen in één klap.

 

Het uitgebreide rapport is hier te lezen.
Links

www.ing.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, groothandel, #ingbank, #homeandliving

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
 
R+T verschoven naar 2024
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden