Input legvoorschriften bekend

Dinsdag 29 september 2020

Eerder dit jaar werden vloerenleggers gevraagd wat er aangepast moest worden in de huidige Legvoorschriften Parket uit 2012. De nieuwe zouden deze maand gepresenteerd zijn, maar dat duurt wat langer.
Input legvoorschriften bekend

Begin dit jaar hebben verschillende partijen een start gemaakt met het vernieuwen van de Legvoorschriften Parket. Dat was nodig want de afgelopen jaren is er technisch veel veranderd, zijn er andere werk- en afwerkvloeren zijn bijgekomen en is er behoefte gekomen aan legvoorschriften voor PVC en trapbekleding. Aan de branche werd gevraagd om hierover mee te denken: wat is achterhaald en wat kan er beter? In eerste instantie was het de bedoeling om dat in maart afgerond te hebben, maar dat is 18 september geworden.

Toen kwam de projectgroep Herziening Legvoorschriften bijeen om aan de hand van de gegeven input te constateren dat vooral zaken niet altijd goed gaan in het verkoopproces (voorlichting) en bij het leggen van vloeren (uitvoering), maar ook bij de voorinspectie van de ondervloer.


Daarnaast wil de projectgroep meer draagvlak creëren en de normen uniformeren door leveranciers, ondernemers, deskundigen en andere belanghebbenden na het maken van conceptteksten inspraak te geven. Het doel is om te professionaliseren: de kwaliteit in de branche te verhogen en klachten te voorkomen. Zo moeten de Legvoorschriften onder meer helderheid verschaffen voor koper en verkoper over wat de koper mag verwachten, discussies tussen leveranciers en verkoper of parketteur over aansprakelijkheid voorkomen en een houvast bieden bij geschillen.


De inhoud van de nieuwe Legvoorschriften zijn straks ook door de consument te raadplegen. Via de site (www.legvoorschriften.nl) zullen voortgang én conceptteksten voor commentaar gepubliceerd worden. Verbeterpunten kunnen nog steeds gemeld worden via het contactformulier op de site.Links

www.incoda.nl
www.inretail.nl
www.legvoorschriften.nl
www.parketalliance.nl
www.platformparketbranche.nl
www.vlok.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, inretail, geschillen, geschillencommissie, consumentenbond, radar, garantie, zekerheid, aanbetaling, winkel, shop, webwinkel, webshop, online, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, vloer, parket, leggen, stofferen, plaatsen, pvc, lvt, vinyl, laminaat, hout, kurk, #inretail, #legvoorschriften, #parketalliance, #platformparketbranche, #vlok

Gerelateerd nieuws
 
Salone Milaan weer later
lees verder
De rollen van een bank
Furnea is een ruim geassorteerde meubelwinkel die naast naast meubelen ook bedden, verlichting, accessoires en karpetten verkoopt, maar ook vloeren legt. Hoe kies je een goed assortiment.
lees verder
Cyberaanval Headlam
De Headlam Group Plc is helaas slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hierbij werden bepaalde backofficesystemen in kantoren in het VK en Nederland getroffen. Inmiddels is uitgebreid onderzoek gaande om de oorzaak en impact hiervan te achterhalen.
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
PPC Nieuwegein
In de zomer van 2021 verwacht de Plinten & Profielen Centrale (PPC) een zesde filiaal te openen in NIeuwegein.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden