IMM 2021: trends en verwachtingen

Dinsdag 05 mei 2020

Van 18 - 24 januari 2021 vindt de komende editie van vakbeurs IMM plaats, in combinatie met LivingKitchen. Wellicht staat deze beurs dan ook nog in het teken van afstand houden, in het kader van Corona. Wat betekent het dat mensen zoveel thuis zijn? Hier heeft organisator Koelnmesse zeker ideeën over.
IMM 2021: trends en verwachtingen

Volgens Koelnmesse maakt de consument intensief gebruik van digitale media en smelten thuis en werk steeds meer samen. Toch is er ook een sterke wens om ons terug te trekken en natuur te beleven in onze comfortzone. De kwaliteit van leven wordt daarom volgens de organisatie ook bepaald door overgangen tussen binnen en buiten, door opengewerkte gevels, loftconcepten en multifunctionele meubelen. Connectiviteit en technologie zijn even belangrijk als meubelen. Koelnmesse herkent drie belangrijke trends.

 

1. Home wordt een Hub. Zoals gezegd wordt connectiviteit alleen maar belangrijker. De rol van techniek en logistiek wordt onmisbaar binnen het huishouden. De aanwezigheid van serviceruimten en oplaadpunten bepalen mede de waarde van een woonruimte. Thuiswerken wordt vanzelfsprekend en vanwege videobellen moet deze er representatief uitzien en niet afleiden. Roomdividers, designbureaus,akoestische panelen om huisgeluiden buiten te houden, thuiswerken is een belangrijk thema.

 

2. Hospitality als Second Home, trends uit het huiselijk interieur vinden hun weg ook naar de projectwereld. In de hospitality sector wil men zich thuisvoelen en er moet een herkenbare sfeer neergezet worden. Gezelligheid, een authentiek karakter en instagram geschikte locaties zijn net zo belangrijk als het eten of de muziek. Een hotelkamer voor een paar nachten wordt een ruimte om korter of langer te kunnen wonen en werken voor een project. Dit zal volgens Koelnmesse ook duidelijk zichtbaar worden in de nieuwste editie van Das Haus.

 

3. Outdoor Living, we kunnen er niet omheen. Buiten is de tweede woonkamer, aangekleed als een volwaardige leefruimte met kwalitatieve (interieur)producten. Dat wat in de woonkamer staat moet ook buiten kunnen staan, weer of geen weer. Er is nauwelijks meer verschil te zien tussen indoor of outdoor meubelen (foto: Carl Hansen & son).

 

Wat betekenen beurzen nog in deze tijd? Volgens Matthias Pollman, verantwoordelijk voor meubelen, inrichten en design bij de Koelnmesse gaan beurzen vanaf nu meer dan ooit de functie van katalysator van trends en bewegingen vormen. Als marktplaats die constant meebeweegt met de markt en met het dagelijks leven van mensen. Volgens Pollman geeft IMM/LivingKitchen impulsen en is de beurs een innovatieplatform is op hoog niveau.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de
www.carlhansen.com

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, meubilair, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, design, ontwerp, talent, #imm, #imm21, #imm2021, #immcologne, #limitededition

Gerelateerd nieuws
Modulaire Molo
Molo is volgens Kettal een voorbeeld van een modulaire bank in zijn puurste vorm. De bank is gemaakt om zich makkelijk aan te passen aan de gewenste situatie en ruimte.
lees verder
 
Kauwgom-bubbel lamp
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
Nieuw bed Pure
Beddenmaker Loof maakt naar eigen zeggen duurzame houten bedden in Nederland en heeft nu een nieuw model in de collectie.
lees verder
PPC Nieuwegein
In de zomer van 2021 verwacht de Plinten & Profielen Centrale (PPC) een zesde filiaal te openen in NIeuwegein.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden