Habitat verkocht

Donderdag 08 oktober 2020

De Franse holding Cafom heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van dochteronderneming Habitat.
Habitat verkocht

De wens om Habitat de verkoopr was al eerder aangekondigd, op 3 oktober maakte Cafom bekend dat het de meubelketen gaat verkopen aan Thiery Le Guénic. Dit komt bijna een maand na de dood van oprichter Terence Conran en na exclusieve onderhandelingen die op 17 juni startten, zo meldt Le Courrier du Meuble et de l'Habitat.

 

Habitat was al lange tijd een verliespost voor Cafom. Tijdens het boekjaar 2017-2018 leed Cafom een ​​verlies van 13,9 miljoen euro door de herstructurering van Habitat. In het laatste boekjaar, eindigend 30 september 2019, werd op een omzet van circa € 100 miljoen opnieuw zo'n € 13 miljoen verbrand.

 

Als onderdeel van een reorganisatie heeft Habitat al verschillende winkels gesloten, waaronder zes in Duitsland, en is weggegaan uit Noorwegen. De keten heeft 36 winkels (27 in Frankrijk, vijf in Spanje, drie in Zwitserland en één in Monaco), nog los van 39 franchisewinkels over de hele wereld. Volgens de CEO van Habitat, Hervé Giaoui, heeft Habitat het onder meer moeilijk omdat de markt in Europa zich duidelijk heeft verdeeld in het lage en hoge segment, waarbij het middensegment veelal verdwenen is. Habitat is juist een merk in het middensegment.

 

De winkels van Habitat verdwenen al in 1999 uit Nederland. Daarna werden de producten van het merk in 2013 nog verkocht bij Loods 5, maar inmiddels is het daar niet meer te vinden in de lijst met merken. Tot 2017 waren er franchisewinkels van Habitat in België te vinden, maar recent zijn er weer plannen gesmeed voor nieuwe vestigingen.

 

Cafom wil graag dat Habitat voortgezet wordt en wilde het merk niet aan een speculant of curator verkopen. In plaats daarvan hoopte het bedrijf op een solide partner, bijvoorbeeld een grote groep of zelfs concurrent, die het bedrijf in het buitenland kan ontwikkelen. Die verwacht men in Thierry Le Guénic nu gevonden te hebben.

 



Links

www.habitat.de
www.habitat.fr
www.cafom.com
www.conranshop.co.uk

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, retail, meubelketen, habitat, meubelzaak, winkel, keten, shop, franchise, verkoop, Thiery Le Guénic, overname, verkoop, acquisitie, acquisition, merger, fusie, #habitat, #cafom, #thieryleguénic

Gerelateerd nieuws
De bergen in met Rosenthal
Fabrikant van porseleinen tafelwaren- en woonaccessoires Rosenthal breidt zijn serviescollectie Mesh uit met de nieuwe kleur Mountain. Ook is voor het eerst glaswerk toegevoegd aan de collectie.
lees verder
Prandina naar Fez
De Italiaanse verlichtingsfabrikant Prandina heeft een ontmoeting gehad in Fez en heeft daar bij de sfeer van gekleurde majolica inspiratie opgedaan voor een nieuw model.
lees verder
 
Warm en koud samen bij LZF
lees verder
Meubelbeurs Brussel gaat toch door!
Er komt in 2020 toch nog een Meubelbeurs Brussel: een maand later dan oorspronkelijk gepland wordt het mogelijk de beurs digitaal te bezoeken!
lees verder
 
Nieuwe Twiggy Foscarini
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden