Winst in patentstrijd klikvinyl

Donderdag 08 oktober 2020

Unilin, dochter van de Amerikaanse vloerenfabrikant Mohawk en eigenaar van Quickstep heeft een overwinning behaald in het patentgeschil over klikvinyltechnologie.
Winst in patentstrijd klikvinyl

De West-Vlaamse Unilin groep heeft van een Amerikaanse rechtbank gelijk gekregen in een zaak over de patenten die zijn klikvinyltechnologie in de VS beschermen. De zaak levert het bedrijf naar schatting tientallen miljoenen dollar extra inkomsten op. Dat komt goed van pas daar Mohawk in het tweede kwartaal tientallen miljoenen verlies maakte.

Het bedrijf voert al jaren juridische strijd met concurrenten die klik-innovaties kopieerden, vooral over het kliksysteem Uniclic. De patenten rond Uniclic vervielen overigens in 2017, waardoor Unilin zijn inkomsten uit royalty's met vele tientallen miljoenen zag terugvallen, zo meldt De Tijd.

Maar nu heeft Unilin in een grote zaak bij de Amerikaanse ITC over een soortgelijke technologie voor vinylplanken dus gewonnen. De drie patenten gaan onder andere over de chemische samenstelling van het vinyl (pvc), waardoor de tegels en planken bijvoorbeeld makkelijker in elkaar klikken of beter akoestisch isoleren.

 

De uitspraak geldt voor iedere leverancier, maar nu al mogen producten van 45 concurrenten, hoofdzakelijk uit Zuid-Oost Azië, zonder licentie van Unilin niet naar Amerika worden geëxporteerd. Unilin hoopt hierdoor het eigen marktaandeel te vergroten, maar vooral omzet te halen uit de verkoop van licenties, waarvoor andere spelers, concurrenten dus, royalty's betalen.

 

Unilin had vorig jaar een omzet van € 2,2 miljard heeft bijna 7.500 mensen in dienst.Links

www.quick-step.com
www.mohawkinternational.com
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, vloer, parket, laminaat, pvc, vinyl, lvt, plank, tegel, vloerbedekking, economie, patent, #quickstep, #mohawkinternational, #mohawk, #unilin

Gerelateerd nieuws
Bamboekarpetten
Na karpetten van hennep heeft Indikon onder het label Carpet Edition nu een nieuwe lijn karpetten van bamboe en katoen gepresenteerd.
lees verder
 
Bob naar Ball
lees verder
Best Wool in Piet Hein Eek hotel
Nog even en dan opent het hotel van Piet Hein Eek, aan de Halvemaanstraat op Strijp-R in Eindhoven. Een opvallend element in de dertien kamers zijn de kleurrijke, wollen vloerkleden en het tapijt van Best Wool, mede ontworpen met Studio Rens.
lees verder
HQ Karpetten
Vloeren- en deurmattenspecialist Hamat uit Genemuiden heeft nieuwe karpetten geďntroduceerd: de HQ Devotion collectie.
lees verder
 
Brusselse wafels in DWI
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden