Groei retail weer 10 procent

Donderdag 01 oktober 2020

De Nederlandse detailhandel heeft het met een plus van ruim 10% in augustus opnieuw uitstekend gedaan. Het was de op een na grootste groei sinds 2005.
Groei retail weer 10 procent
Groei retail weer 10 procent

De totale Nederlandse detailhandel pluste in augustus met 10,2%, waarbij de food met +7,6%. De omzet in non-food steeg met 8,0% (volume +7,6%).

De Doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, plusten met 15,4%, Meubels en woninginrichting met 11,1%. Ook Recreatie-artikelen (+7,8%) en Consumentenelektronica en witgoed (+11,1%) lieten eveneens weer een mooie groei zien, zo meldde het CBS gisteren. Schoenen en lederwaren (+0,7%%) en Kleding (-0,5%) bleven qua groei nagenoeg gelijk ten opzichte van vorig jaar.

De groei van online-omzet was opnieuw hoog: via pure webshops werd in augustus 34,0% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 53,4%, totaal kwam uit op 41,6%.
Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Ludo Campman naar Housing Heroes
Start up Housing Heroes meldt dat het bedrijf Ludo Campman heeft aangetrokken. Deze bekende naam in de branche wordt verantwoordelijk wordt voor de verdere ontwikkeling van de woninginrichting.
lees verder
DWI Voorjaarsvakdagen
DWI (De Woonindustrie) geeft vast een sneak preview van de Voorjaarsvakdagen in februari met nieuwe en verlengde samenwerkingen met exposanten en mooie collecties. Ook de data zijn bekend.
lees verder
Liefdeswerk van Li
Opnieuw is Li Edelkoort binnenkort te zien in een webinar dat gepresenteerd wordt door NII: A labour of Love.
lees verder
 
Toch geen IMM in 2021
lees verder
The Ultimate Wonderplants
Het luxueuze salontafelboek 'Wonderplants' speelt in op de trend om meer en ander groen in je interieur te brengen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden